Kurucumuza çirkin operasyon!

Kömürden çıkış maliyeti belli oldu Kömürden çıkış maliyeti belli oldu

Sokak köpekleri üzerinden aylardır algı operasyonu yürüten bazı sözde basın organları bugün yine tek bir ağızdan, hayvan haklarını savunan, toplatmayacağız diyen kurucumuzu hedefe aldılar.

Yaptığımız açıklamadan bölümler kırparak "Paw Guards Yöneticisi İstanbul Valisini Tehdit Etti" başlıklı yapılan haberler, halkı kışkırtmak için pusuda bekleyen şer odaklarının, hayvan düşmanlarının, aylardır sokak köpekleri uyutulsun çağrıları yapan örgütlü kötülüğün, karşılarında duran en büyük kaleyi yıkmak için oyunudur.

Bir yanlışa itiraz etmek en doğal vatandaşlık hakkımızdır. Kanun çok açıktır. Belediyeler sokak köpeklerini alır, kısırlaştırır, tedavisi bitince yerine bırakır. Sayın Valinin yaptığı açıklama kanuna aykırıdır. Çözüm odaklı değildir. Osmanlı’dan günümüze kadar mahalle sakinimiz olan köpeklerin toplatılması, barınaklara kapatılması kanuna da vicdana da aykırıdır.

KANUN ÇOK AÇIK VE NETTİR!

5199 sayılı Kanun’un 6. maddesi : hayvanlar yaşadıkları yerlerden insani koşullarla yerel yönetim tarafından alınır, kısırlaştırılır, aşıları yapılır ve bunların yapıldığına dair plastik küpe ve numara takılır, alındığı yere bırakılır.

Yıllardır kanunlara rağmen görevini yerine getirmeyen, kısırlaştırma yapmayan, kanuna rağmen 2023 yılı sonunda bakım evi bitirmesi gerekirken, bakım evi dahi yapmayan belediyeler SUÇLUDUR!

Suçlu ağzı dili olmayan bu CANLAR DEĞİLDİR!

Açıklamamızda kanuna aykırı hiçbir şey yoktur!

Yasa çok açık ve nettir! Toplayamazsınız! Esir edemezsiniz!

ÖLDÜREMEZSİNİZ!
Sayın Valinin yaptığı açıklamayı düzelteceğinden şüphemiz yoktur. Bu şer odağı kötülük örgütünün ekmeğine yağ sürdürmeyecektir.

Canlarımız için yürümek en doğal en yasal hakkımızdır.

Toplama yapıp yerine bırakmayan belediye olursa Büyük İstanbul Protestosu yapılacaktır. İzin için yine İstanbul Valiliğine başvurulacaktır.