Yasakların İlk Gününde İstanbul'da Trafikte ve Toplu Taşımada Şok Görüntüler

Tam kapanmanın ilk gününde sabah saatlerinde İstanbul'da trafik yoğunluğu oluştu. Çalışanların yüzde 61'inin muaf olduğu tam kapanmada yollarda kontrol noktaları oluştu. Bu noktalarda tek şeride düşen trafik de yoğunluğu artırırken, toplu taşımada da kalabalıklar yok artık dedirtti.

Yasakların İlk Gününde İstanbul'da Trafikte ve Toplu Taşımada Şok Görüntüler

Kapanmanın ilk sabahında İstanbul trafiğindeki yoğunluk dikkat çekti. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde kapanmadan muaf kişiler ve sektörler 43 maddede sıralanıyor. DİSK'in raporuna göre muafiyet, çalışanların yüzde 61’ini kapsıyor. Yine rapora göre çalışanların yüzde 22’si de kısmen muaf. Sabah saatlerindeki yoğunluğu da bu çalışan kesimin ve izin belgesi ile yollara düşenlerin oluşturduğu değerlendiriliyor.

Trafikteki yoğunluğu gösteren fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşan vatandaşlar, şaşkınlıklarını dile getirdi. Oluşan trafiğin bir kısmına da TEM ve E-5'teki kontrol noktalarında trafiğin tek şeride inmesi yol açtı.

İstanbul'da yaşayanlar bu kadar trafik ve yoğunluk olmasına şaşırdı. 

Metro İstanbul, seferlerin artırılacağını duyurdu 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.