Kck Şirnak Davasında 23 Tahliye

KCK davasından tutuklanıp serbest bırakılan HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, tahliye kararını değerlendirdi. Mutlu olduklarını belirten Irmak, şöyle dedi: "Uzun...

Kck Şirnak Davasında 23 Tahliye

IRMAK: CEZAEVLERİ BOŞALMADAN SÜRECİN İLERLEMESİ MÜMKÜN DEĞİL

KCK davasından tutuklanıp serbest bırakılan HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, tahliye kararını değerlendirdi. Mutlu olduklarını belirten Irmak, şöyle dedi:

"Uzun süren bir tutukluluğun sonu olarak tahliyeler de gerçekleşti. KCK Şırnak ana dosyasında kimse kalmadı. Çok mutluyuz. Arkadaşlarımız aramıza katılacak. Arkadaşlarımız siyasi nedenlerle tutuldular. Şu anda o konjektör ortadan kalktığı için arkadaşlarımız bırakıldı. Hala hasta tutuklularımız bırakılmadı. Cezaevleri hala siyasi tutuklularla dolu. Bütün tutuklular bırakılmadan biz sevincimizi tam yaşayamayacağız. Buradan da çağrımızı yapıyoruz, bir süreç başladı. Müzakere yasası geçti. Cezaevleri boşalmadan sürecin ilerlemesi mümkün değil. Öncelikli olarak hasta tutukluların bırakılmasını istiyoruz. Tekrardan hepimizin gözü aydın olsun."
Mahkemenin tahliye kararı ardından adliyede bulunan sanık yakınları çok sevindiklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.