Şehit Kızının Feryadı Yürek Dağladı

Siirt’te PKK'lı teröristlerin kullandığı hücre evine düzenlenen operasyonda şehit düşen Emniyet Özel Harekat Şube polisi 39 yaşındaki Yalçın Yamaner, memleketi Ordu'da 15 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Kızının Feryadı Yürek Dağladı
Siirt'te dün hücre evlerine düzenlenen operasyonda şehit olan polis memuru Yalçın Yamaner (39) için valilik binası önünde tören düzenlendi. Bu sırada, binlerce Siirtli, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Kahrolsun PKK” sloganları atarak, terör örgütüne lanet getirdi.

ŞEHİT KIZININ FERYADI
Şehit polis memuru 9 yaşındaki kızı Begüm ise, babasının tabutuna sarılarak “şehitler ölmez” şeklinde feryat etti. Begüm’ün feryadı alanda bulunanların yüreklerini dağladı.

OPERASYON ARKADAŞI DA YALNIZ BIRAKMADI

Dün Siirt İnönü ve Sakarya mahallelerinde hücre evlerine düzenlenen operasyonda yaralanan Özel Harekat Polis Ömer Faruk Ö.'de şehit olan görev arkadaşı Yalçın Yamaner'in cenaze törenine katıldı. Arkadaşlarının yardımıyla tören alanına gelen Özel Harekat Polis Ömer Faruk Ö., arkadaşını dualarla uğurladı.


MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Tören alanında toplanan binlerce Siirtli vatandaş, tören bitene kadar sık sık terör örgütü PKK'ye lanet okuyan sloganlarda bulundu. Kalabalık vatandaş, şehit naaşının tören alanından götürülüşü sırasında şehit cenazesini polis mangasından alarak cenaze aracına götürdü. Vatandaşlar, sık sık “Kahrolsun PKK” ve “Vatan sana canım feda, şehitler ölmez” sloganları attı. Şehit Yamaner'in cenazesi daha sonra cenaze aracına bildirilerek, havayoluyla memleketi Ordu'ya gönderildi.

15 BİN KİŞİ UĞURLADI

Şehit polis Yalçın Yamaner'in cenazesi Ordu-Giresun Havalimanı'nda karşılandıktan sonra Yalı Camii'ne getirildi. Burada ikindi namazının ardından yapılan duayla birlikte şehidin cenazesi askeri tören için Büyükşehir Belediyesi önündeki tören alanına getirildi. Şehidin öğretmen kardeşi Mahmut Yamaner ve polis kardeşi Yusuf Yamaner, üvey anne Sultan Yamaner, taziyelerle teselli bulmaya çalıştı.



Cenaze törenine katılan şehit Yamaner'in öz annesi Nazan Zaman'da oğlunun tabutu başında oturarak, "Ah yavrum, canım yavrum, nereye gidiyorsun?" diyerek ağıt yaktı. Eşi Hacer ve çocukları Begüm Evra ile Betül Esra güçlükle ayakta durabildi. Gözyaşlarının sel olduğu törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Garnizon Komutanı Albay Garip Gümüş, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Ak Parti ve CHP Ordu milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, Seyit Torun, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, polis, askeri yetkililer ile yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazından sonra şehidin cenazesi Altınordu İlçesi'ne bağlı Orhaniye Mahallesi'ne götürüldü. Yalçın Yamaner'in cenazesi dualar eşliğinde burada toprağa defnedildi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.