Ayşe Ünal; çalışan olarak başladığı sektörde kurduğu markayı lider şirketler arasına taşıyor

Özellikle pandemi ile birlikte değişen dünya düzeni, sağlık sektörünün önemini bir kere daha kanıtlamış oldu. Ülkemiz için stratejik öneme sahip sağlık sektöründe yerli üretim gerçekleştiren markalar, bu gelişmelerle birlikte önemini pekiştirdi. Ülkemizde bu alanda başarılı çalışmalar yürüterek ses getiren markalardan biri de Nevaya oldu.

Ayşe Ünal; çalışan olarak başladığı sektörde kurduğu markayı lider şirketler arasına taşıyor

Çalışan olarak başladığı sektörde %100 yerli sermaye ile 2015 yılında kurduğu şirketi, kısa zaman içerisinde sektörde söz sahibi bir markaya dönüştüren Nevaya İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Ünal, kamu ve özel kurumların yerli markalara destek olması gerektiğinin altını çizdi.

Sadece sektöründeki başarısıyla değil aynı zamanda hayata ve insana dokunan sosyal sorumluluk projeleriyle de takdir ve beğeni toplayan Nevaya Genel Müdürü Ayşe Ünal ile çalışmaları hakkında konuştuk.

Ayşe Hanım, şirketinizin kuruluş öyküsünden bahseder misiniz?

Üniversiteyi bitirdikten sonra, kurumsal birçok markada çeşitli pozisyonlarda görevler üslenerek çalıştım. Profesyonel iş dünyasında yeterince bilgi birikime ve tecrübeye sahip olduktan sonra hem sektöre hem ülkeme daha fazla katma değer sağlayabilmek adına kendi şirketimi kurmaya karar verdim. 2015 yılında Nevaya Danışmanlık olarak kendi firmamın temellerini atmış oldum. Bu firmamla, ilaç ve optik sektöründen firmalara pazarlama konusunda danışmanlık hizmeti veriyordum. 2018 yılında ise, kendi ilaç firmamı kurarak Yerel üreticilerle, eklem içi enjeksiyon, prp kitleri ve takviye edici gıda alanında çalışmaya başladım. Danışmanlık şirketiyle başladığım bu yolda kendim dışında daha fazla insanı sektöre kazandırmak ve yıllarca en çok arzu ettiğim şeyi yani istihdam sağlamayı başarabilmek için çalıştım ve emeklerimin karşılığında daha da büyüyüp Nevaya İlaç olarak yola devam ediyorum. Şu an da kendi ekibimiz ve bayi ağımızla büyük bir çalışan potansiyeline sahibiz.

Ürünlerinizin kullanım alanlarından bahseder misiniz?

Ürünlerimiz özellikle ortopedi ve fizik tedavi alanlarında osteoartrit başta olmak üzere, nöropatik ağrı fibromiyalji, ödem gibi endikasyonların tedavisinde kullanılmaktadır. Eklem içi enjeksiyon, Prp kitleri ve gıda takviyeleri olarak ayrılmaktadır. Bunların dışında çalışma alanımızı genişleterek son dönemde pek çok hastalığın tedavisinde önemli rol oynayan kök hücre tedavisi üzerinde yoğunlaşıyoruz. Son yıllarda gelişen teknoloji ve ülkemizde bu gelişmelere ayak uyduran laboratuvarlar sayesinde kök hücre tedavisi covid tedavisine kadar pek çok alanda kullanılmaya başlanmıştır. Bu alanda Avrupa’nın en büyük kordon kanı bankası olan Genkord ile çözüm ortaklığı yapmaktayız.

"Yerli şirketler desteklenerek, yüksek sermayeli yabancı şirketlerle rekabet edilebilecek fırsatlar sunulmalı"

Kurumunuzu diğer kurumlardan ayıran temel farklar nelerdir?

Sağlık sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olarak ürünlerimizin üretimi için en güvenilir üreticiler ile çalışıyor, tedavi sürecinde başarı oranını maksimum seviyeye ulaştırmak için çalışmalar yürütüyor ve kendimizi her geçen gün daha da geliştiriyoruz. Tedarikçilerimizi de bayilerimizi de seçerken insan sağlığını ön planda tutan kurumlar ile iş birliği yapmaya özen gösteriyoruz. Ayrıca işe alımlarda kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapmayı tercih ediyoruz. Kadının elinin değdiği her yer çok daha güzel ve huzurlu olduğu için şirketimize pozitif sonuçlar getiriyor. u Marka olarak yürüttüğünüz sosyal sorumluk projeleri var mı? Her yıl çeşitli kurumlar ile iş birliği yaparak fayda sağlayabileceğimiz en iyi projede yer almaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Serebral Palsili çocuklara destek olabilmek adına Serçev ile yürüttüğümüz projelerde pek çok engelli çocuğumuzun elinden tutarak destek olmaya çalıştık. Bu yıl itibari ile de kız çocuklarının eğitimine yönelik projeler içerisinde yer alacağız.

‘Ülkemiz için katma değer ve istihdam oluşturmaya devam edeceğiz’

Kısa dönemde ürün çeşitliliğimiziği yine yerli üretimi destekleyerekve çalışan sayımızı arttırarak daha fazla insana hizmetimizi ulaştırmak istiyoruz. Kaliteli ürünleri ile güvenirliği ispatlamış, sosyal sorumluluk projeleriyle öncü, herkesin çalışmak ve iş birliği kurmak istediği, var olduğu branşlarda Türkiye’de lider bir firma olmak uzun dönemdeki hedefimizdir.

Hayatta sürekli bir mücadele içerisinde olan, inandıkları uğruna hiç durmadan emek harcayan tüm dünyadaki emekçi kadınların gününü kutlarım. 

0 212 322 0333
www.nevayailac.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.