Baleks Mühendislik 7/24 kesintisiz hizmet anlayışı ile sektöründe liderliğe koşuyor

Ülkemizdeki bazı sektörlerde, iş kadını olarak girişimde bulunmak, neredeyse imkânsız olarak kabul ediliyor. Bu algıyı değiştirerek sektöründe fark yaratmayı başaran, başarılı iş kadınlarından biri de Baleks Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Serap Kahraman oldu

Baleks Mühendislik 7/24 kesintisiz hizmet anlayışı ile sektöründe liderliğe koşuyor

Profesyonel iş yaşamı devam ederken, sektördeki boşlukları fark ederek 2012 yılında, pirinç ve alüminyum ekstrüzyon firmalarına çözümler üretmek amacıyla kurduğu firmayı, kısa sürede sektöründe söz sahibi markalardan biri yaptı.

Gelişen teknolojiyi yakından takip ederek, sürekli gelişmeyi şirket felsefesi olarak kabul ettiklerini belirten Baleks Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Serap Kahraman ile çalışmalarını konuştuk.

Serap Hanım, okurlarımıza kendinizden ve şirketinizin kuruluş öyküsünden bahseder misiniz?
2003 yılında Marmara üniversitesi teknik eğitim fakültesi makine eğitimi bölümünde lisans eğitimine başladım. 2005 yılında yaz stajını yaptığım aynı fakültenin cnc eğitim laboratuvarında 2010 yılına kadar yarı zamanlı çalışarak uygulama ve pratik alanında deneyimler kazandım. Bu süre içerisinde bir yandan yüksek lisans eğitimimi tamamlamış oldum. 2010 yılına kadar eğitim hayatımı ve laboratuvarda devam ettiğim iş hayatını bir arada yürüttüm. 2010 yılında alüminyum ekstrüzyon pres ekipmanları üretim ve revizyon konusunda hizmet veren bir firmada çalışma hayatına başlamış oldum. Profesyonel iş hayatında alanında lider markalarda üretim sorumlusu, üretim müdürlüğü ve fabrika müdürlüğü gibi görevler üstlendim. 2012 yılında akademik birikimimi sektörel tecrübem ile birleştirerek Baleks Mühendisliği kurdum. İş hayatım devam ederken sektörün beklentilerini iyi okuyabildiğimi düşünüyorum. Özverili çalışma, azim, istikrar, güven, çözüm odaklı, müşteri memnuniyeti ve kalite anlayışı ile çok kısa zamanda sektörde söz sahibi olmayı başardık. Kurumsal hizmet anlayışımızla “daima destek” ilkesini benimseyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Hizmet alanlarınızdan bahseder misiniz?

Sektörün lider Pirinç ve Alüminyum Ekstrüzyon firmalarının çözüm ortağı olduk. Pirinç ve alüminyum ekstrüzyon üretim hatlarında, pres yedek parça üretimi, pres ekipmanları revizyonu ve bakımı, ısıtma sistemleri uygulaması, bakım, revizyon işlemleri sistem geliştirme/iyileştirme, pres teknik servis hizmeti gibi alanlarda markalarımıza 7/24 kesintisiz hizmet sağlamaktayız.



‘Attığımız her adım çözüm odaklı’

Kurumunuzu diğer kurumlardan ayıran temel farklar nelerdir? Şirket olarak müşterilerimizin yanında bir duruş sergiliyoruz. Hizmet verdiğimiz markalara attığımız her adım çözüm odaklıdır. Onların tüm süreçlerinde kendi ekibinin ve markasının bir parçası olarak hareket etmemiz bizi sektörümüzde birçok markadan ayırmış oldu. Üretim gece gündüz devam etmesi gereken bir süreç ve hizmet verdiğimiz markaların makinaları çalıştığı sürece bize ihtiyaç duyabiliyorlar. Bizim için günün veya saatinin kaç olduğu, çalışma gününün hafta sonu veya hafta içi olması yada resmi tatil olması önemli değil. Markalarımıza 7/24 destek olmak şirketimizi sektörde tercih edilen bir konuma getirmiş oldu.

‘Bizi sektörde söz sahibi yapan vazgeçilmez değerlerimiz oldu’

Vizyon ve Misyonu gerçekleştirmek için izleyeceğimiz stratejiler bütün çalışanlarımızın uyabileceği ve özümseyeceği değerlerdir. Müşterilerimiz; tüm faaliyet ve çabalarımızın odak noktasıdır. Müşterilerimizin memnuniyetini her zaman beklentilerinin üzerinde sağlamayı hedefleriz. Dürüst, saygılı, nazik, yardımcı ve çözümcü yaklaşırız. Bizim için en önemli unsur insandır. En büyük önemi insan beynine veririz ve sürekli insana yatırım yaparız. Kalitemizin gücü ve teminatı tüm çalışanlarımızdır. Her bir çalışanımız kaliteyi amaç edinmiştir. Onları yaratıcı ve üretken kılan “istek” enerjisine inanırız. Bizimle çalışan herkesin “kendi işinin lideri” olduğuna ve yaptığı işi en iyi onun bildiğine inanırız. 

‘Kadınlar en büyük mutlulukların, en büyük başarıların arkasındaki gizli kahramandır. Biz kadınların isteyip, çabaladıktan sonra yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi, Dünya’da her şey kadınların eseridir. Tüm emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

0212 671 69 17
www.baleks.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.