Adana'da yaşayan 26 yaşındaki Fehime Tomas, küçük yaşlardan itibaren düzensiz beslenme sebebiyle kilo almaya başladı ve 25 yaşına geldiğinde 110 kiloya ulaştı. Aşırı kilosu nedeniyle zor günler geçiren ve sosyal hayata uyum sağlamakta zorlanan Tomas, ayakkabısının ipini dahi bağlayamaz duruma geldi.

Durumuna çok üzülen, sağlık sorunları yaşayan ve zayıflama çabaları sonuçsuz kalan Tomas, bir mağazada kendisini hamile sanan bir görevlinin "Bebeğiniz kaç aylık?" sorusundan etkilenerek Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne başvurdu. Ailesinin karşı çıkmasına rağmen Prof. Dr. Cem Kaan Parsak gözetiminde tedavisine başlandı ve Tomas, tüp mide ameliyatıyla fazla kilolarından kurtularak, sağlığına kavuştu.

Zor günler yaşadığını Tomas, "Kıyafet almak için gittiğim bazı mağazalarda 'burada size uygun beden yok' denilerek geri çevriliyordum. Bir başka mağazada ise bir görevli beni hamile sanarak 'Bebeğiniz kaç aylık?' dedi. Halbuki hamile falan değildim. Görevlinin bu sözünden çok etkilendim ve zayıflamaya karar verdim, şu anki kilomdan çok mutluyum"dedi.

62 kiloya düştü

Ameliyat olmadan önce 110 kilo olan Tomas, şunları söyledi:

"Yaklaşık 8 ayda 48 kilo vererek 62 kiloya düştüm. Ameliyat olmadan önce kendime güvenim hiç yoktu. Hiçbir yere gitmek istemiyordum. Ancak şu an öyle bir sorunum kalmadı. Özel bir günde istediğim kıyafeti alıp giyebiliyorum. En azından otobüste yanımdakini rahatsız etmiyorum. Ayakkabı ipimi artık rahatlıkla bağlayabiliyor, merdiveni rahatlıkla çıkabiliyorum. Beni görüp ameliyat olan 4 arkadaşım var. Onlar da durumlarından çok mutlular."

Ameliyata ailesinin karşı çıktığını hatta annesinin "seni evlatlıktan reddederim" dediğini belirten Tomas, "Operasyondan sonra annem 'acaba bende mi ameliyat olsam' diyor. Ameliyatım doğum günüme denk geldi. Şu an yeni hayatıma başlamış gibi hissediyorum" diye konuştu.