K ırbıyık Holding’in Kargıcak’ta devraldığı otelde işin başına geçen Kırbıyık “Birkaç sene kendi şirketimi yönettim ve şu anda Kırbıyık Holding’in yönetim kurulundayım. Yani özetlemek gerekirse okuldan mezun olur olmaz aile şirketine gelmedim, önce piyasa dinamiklerini iyice tecrübe edip ardından buralara adım attım. Bir oteli yönetmek için profesyonellere ihtiyaç var, ben de belli bir strateji ile yol almaya başladım” dedi.

‘Gelişime ve eğitime açık olmak zorundasınız’

Her işin bir uzmanının olduğunu ve buna saygı duyduğunun altını çizen Kırbıyık “Günümüzde kurumsal bir firma kimliğine bürünmeniz için işin ehli insanlarla bir arada olmanız şart” diyor.

‘Bu hayatta paylaşmaktan daha değerli bir şey olamaz’

Bir insanın varlığının ne kadar değerli olduğunu anlaması için çevresine de faydalı olması gerektiğini aktaran Kırbıyık Yönetim Kurulu Üyesi Busem Kırbıyık “Dünyada aç, susuz, eğitimden yoksun. Barınaksız milyonlarca insan yaşıyor. Bu hayatta paylaşmaktan daha değerli bir şey olamaz. Türkiye’de Haluk Levent’in kurucusu olduğu AHBAP Platformu’nun gönüllü üyesiyim. Yardıma ihtiyacı olan herkes için elimden geldiğince maddi yardımlarda bulunuyorum” dedi.

‘Türkiye’nin ilk ve tek ekolojik okulunun yapımına başladık’

Busem Kırbıyık, tüm sektörlerde babasının izinden gidiyor K ırbıyık Holding’in Kargıcak’ta devraldığı otelde işin başına geçen Kırbıyık “Birkaç sene kendi şirketimi yönettim ve şu anda Kırbıyık Holding’in yönetim kurulundayım. Yani özetlemek gerekirse okuldan mezun olur olmaz aile şirketine gelmedim, önce piyasa dinamiklerini iyice tecrübe edip ardından buralara adım attım. Bir oteli yönetmek için profesyonellere ihtiyaç var, ben de belli bir strateji ile yol almaya başladım” dedi.

‘Gelişime ve eğitime açık olmak zorundasınız’

Her işin bir uzmanının olduğunu ve buna saygı duyduğunun altını çizen Kırbıyık “Günümüzde kurumsal bir firma kimliğine bürünmeniz için işin ehli insanlarla bir arada olmanız şart” diyor. ‘Bu hayatta paylaşmaktan daha değerli bir şey olamaz’ Bir insanın varlığının ne kadar değerli olduğunu anlaması için çevresine de faydalı olması gerektiğini aktaran Kırbıyık Yönetim Kurulu Üyesi Busem Kırbıyık “Dünyada aç, susuz, eğitimden yoksun. Barınaksız milyonlarca insan yaşıyor. Bu hayatta paylaşmaktan daha değerli bir şey olamaz. Türkiye’de Haluk Levent’in kurucusu olduğu AHBAP Platformu’nun gönüllü üyesiyim. Yardıma ihtiyacı olan herkes için elimden geldiğince maddi yardımlarda bulunuyorum” dedi. Kırbıyık Holding olarak misyonları çerçevesinde devlete ellerinden geldiğince bağış yaparak destek olmaya çalışıklarını anlatan Busem Kırbıyık “Türkiye’de eğitimin ne kadar önemli olduğunun farkındayız ve ağırlıklı olarak bu yönde hareket ediyoruz. Son olarak Türkiye’nin ilk ve tek ekolojik okulunun yapımına başladık. Ekolojik okul tamamlandığında öğrencilerimiz, yağmur suyunu içme suyuna çevirecek. Güneş enerjisini elektriğe dönüştürecekler. Kısacası sadece okul yapmak için okul yapmıyoruz. Bunun dışında Aksu’da 10 derslikli gündüz bakım ve çocuk kreşi, ayın bölgede engelliler okulu, 24 derslikli bir ortaokulu bağış olarak eğilim camiasına kazandırdık” diyerek sözlerini noktaladı.

‘Ben babamın kızıyım’

Turizm ve diğer sektörlerde bir kadın olarak çalışınca insanların farklı baktığını söyleyen Busem Kırbıyık “Ben babamın kızıyım ve hiçbir sakınca görmüyorum. Aksine çok mutlu oluyorum. Babamın da benimle gurur duyduğunun farkındayım. Kendisiyle çalışmaktan çok zevk alıyorum” diyor.

‘Kadınlar ekonomik özgürlüğe kavuşmalı’

Busem Kırbıyık “Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Demokratik ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, iş dünyası, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk ve bunun gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır. Daha uygar ve sağlıklı bir toplum için kadınlara her zaman ihtiyaç vardır. Hepimizin ortak gayesi kadınlar ve kadınlarımızın ekonomik sosyal kültürel özgürlüğüne kavuşmasıdır” dedi