Ceon global, üç kuşaktır tarımla uğraşan bir aileden gelen Sn. Fevzi Can Orak tarafından 2009’da İzmir’de kurulmuştur. CEON Global, kimya bilimini tüm iş yapış şekillerinde profesyonelce kullanan, tarım sektöründe faaliyet gösteren, 5 kıtada, 80 ülkeye yenilikçi çözümler sunan bir grup şirketi ve multikültürel bir organizasyondur.

Bilimsel veriler ışığında formüle edilmiş bitki besleme çözümlerimiz ile tarımsal verimi arttırmanın yanısıra sağlıklı bitkiler yetişmesini sağlıyor, toprak sağlığı ve biyoçeşitliliğin korunmasında rol alıyoruz. Küresel problemlere kulak veriyoruz ve tarımsal alandaki yeniliklerin benimsenmesini ve değer zincirlerine yatırım yapılmasını destekliyoruz.

Doğru zaman, doğru ürün ve doğru miktarda gübreleme yapmak bu sorunlarla mücadele etmekde önemli. Makro besin elementlerini uzun süreli sağlayan tasarruflu gübreler diye de adlandırılan Yeni Zellanda’dan İrlanda’ya kadar ihrac ettiğimiz yavaş salınımlı gübre formülümüz NutriTab Tablet buna güzel bir örnek.” dedi. Gübre sektörünün, değişen ihtiyaç, beklenti ve iklim koşullarımıza paralel olarak gelişmeye ve değişmeye devam edeceğini anlatan Dr. Merve Kaya “İklim değişikliği ve biyoçeşitlilik kaybı, gıda güvenliği ve geçim kaynakları için yakın ve kalıcı tehditlere neden oluyor. Sürdürülebilir üretime geçiş, ekonomik kazanımların yanı sıra çevresel ve sosyal faydalar sağlayarak krizden çıkmanın bir yolu olabilir.” diyor.

Hedef: Kadınların güçlendirilmesiyle sürdürülebilir kalkınma

İstihdamın önemli bir kısmını kadınların oluşturduğu tarım sektöründe kadınların güçlendirilmesiyle sürdürülebilir kalkınma yolculuğunda rol almaya devam edeceklerini vurgulayan Kaya “Kadın çalışanların ve girişimcilerin karar ve uygulama süreçlerinde daha etkin rol almaları, pazarlama becerilerini geliştirmeleri, bilgi ve pazara kolay erişimleri, üretimde teknolojiyi ve ekolojik yöntemleri kullanmalarını yaygınlaştırmak için ülke endüstrisinin bu konuya daha fazla eğilmesini umut ediyoruz.” dedi.

‘Azimli, yaratıcı ve pozitif tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum’

CEON Global Kurum Sözcüsü Dr. Merve Kaya son olarak şunları söyledi: “Ülkemiz için tarım ne denli önemliyse kadınlarımız da tarım için o kadar önemli. Tarımda sürdürülebilirliği sağlamada en önemli rol kadınlarımızın. Hem işletmenin hem ailenin en önemli destekçisi ve de aileyi üretime bağlayan yapı taşları. Anadolu bizim göz bebeğimiz, ülkemiz bizim her şeyimiz ve bizi en üst seviyeye taşıyacak, bize destek olacak, ülkemizin çalışma alanlarının her aşamasında elini taşın altına koyan tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum.”