Hande Gürsoy, Avrupa ve Ortadoğu’da perakende sektöründe Türkiye’nin gururu oldu

Gayrimenkul, finans, kimya, yatırım ve tekstil gibi birçok sektörde faaliyet gösteren Mgs Group Kreatif Direktör ve Yönetim Kurulu Üyesi Hande Gürsoy, dünyaca ünlü tenisçi Boris Becker’in ismini taşıyan yeni markası ile sektörde tüm dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

Hande Gürsoy, Avrupa ve Ortadoğu’da perakende sektöründe Türkiye’nin gururu oldu

Boris Becker markasıyla, Avrupa ve Ortadoğu’da açtığı mağazalar, perakende pazarında ezberleri bozarak yeni bir moda dalgası yaratmayı başardı.

Pandemi döneminde yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerinin altını çizen Mgs Group Kreatif Direktör ve Yönetim Kurulu Üyesi Hande Gürsoy ile çalışmaları hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Hande Hanım, öncelikle sizleri yakından tanıyabilir miyiz?

1982 Uşak doğumluyum. Mgs Group yönetim kurulu başkanı Murat Gürsoy ile evliyim ve iki oğlum var. Çalışma hayatıma, her zaman ideallerimin üzerine oturttum ve bütün kariyerimi tasarımcı olarak devam ettirdim. Liseyi, Bursa güzel sanatlar lisesinde lisans eğitimimi Mimar Sinan güzel sanatlar akademisinde tamamladım. Farklı firmalarda ve çeşitli departmanlarda uzman ve yönetici pozisyonlarında çalıştım. Boris Becker markası, tasarım ekibimle birlikte Mgs Group çatısı altında kurmuş olduğum ihracat odaklı ilk tekstil markamdır.



Şirketinizin kuruluş öyküsünden bahseder misiniz?

Mgs Group yatırım danışmanlığı 2015 yılında İstanbul’da kuruldu. Yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlük görevlerini Murat Gürsoy’un yürüttüğü Mgs Group, tekstilden kimyaya gayrimenkulden finansa birçok alanda faaliyet göstermektedir. Global ölçekli iş birlikleri, distribütörlükler ve yenilikçi iş modelleri aracılığıyla temas ettiği sektörlere ihtiyaçlar doğrultusunda akıllı çözümler sunan Mgs dünya standartlarında projelere imzalar atmaktadır.

‘Kısa zamanda uluslararası alanda söz sahibi olduk’

Marka yapılandırma, planlama ve yönetimiyle alakalı şirketimizde büyük bir tasarım, Ar-Ge ve üretim ekibiyle çalışmaktayız. Doğru planlama ve satış stratejisi üzerine oturtulan bir markanın, başarısız olması mümkün değildir. Dolayısı ile gelinen noktada %100 yerli sermaye ile uluslararası alanda sözleşmeler yapan ve söz sahibi olan bir şirket konumunda olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.



‘OSEON ismiyle yeni markamız çok yakında sektördeki trendleri belirleyecek’

%100 yerli semayeli bir Türk şirketi olarak adımızı ve markamızı dünya çapında bilinir hale getirmek en büyük hedefimizdir. Türkiye ve global alanda Boris Becker markası için franchise ve bayilik sistemi üzerine çalışmaktayız. Şuan ekip olarak sealife teması altında OSEON adında yeni bir marka hazırlığı içerisindeyiz. Hem Türkiye de hem global de gücüne inandığımız bu koleksiyonun planlama ve PR aşamasını tamamlamak üzereyiz. Çok yakında yeni markamızı pazar yerlerine tanıtmış olacağız.


Pandemi dönemi sizin ve markanız için nasıl geçti? Bu dönemde özel çalışmalar yürüttünüz mü?

Pandemi süreci bizler içinde tabi ki çok sancılı bir süreçti, ancak biz bu dönemi, hiçbir çalışanımız ve iş birliği içerisinde olduğumuz partnerlerimizi mağdur etmeden atlatmaya çalıştık. Pandemi dönemine rağmen Mgs Group AŞ. Olarak yurtdışına 150 bin adetlik ihracat gerçekleştirdik ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Zaman zaman tabi ki kendi öz sermayemizi de kullandık. Netice de birbirimize sağladığımız destekler ile bu süreçten güçlenerek çıktık.



Kurumunuzu diğer kurumlardan ayıran temel farklar nelerdir?

Kesinlikle genç, dinamik ve güçlü bir ekibimizin var oluşudur. Şirketimiz bünyesinde bulunan hiçbir personel bizim çalışanımız değil aile üyemizdir. Hep birlikte bu bilinçle çalışmaktayız. Benim için egonun var olmadığı her yerde başarı vardır. 

Kadın girişimci olmak isteyenlere tavsiyeleriniz var mı?

Ben hep amaçlarım doğrultusunda bir hayat sürdüm. Hedefleri geliştirmek için inanmak, sevmek, çalışmak ve üretmek gerekir. Hedef belirlemek ve o hedef için çalışmak çok çalışmaktan daha önemlidir. Kadın meslektaşlarıma tavsiyem: hedef odaklı olun, gelişmeye açık olun, yılmadan çalışın. Ülkenin güçlenmesi ve kalkınması ancak kadının güçlenmesiyle mümkün olabilir.

‘Birçok hayata dokunuyoruz’  

Mgs Group A.Ş. olarak, birçok hayata dokunduğumuzu söyleyebiliriz. Bunların içinde köy okulları projeleri ve hastalıkla mücadele eden çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmeye yönelik projelere dahil oluyoruz.

‘Öncelikle tüm emekçi ve üreten kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Her geçen gün artmakta olan şiddet atmosferinden çıkış yolunun, yine dünyayı güzelleştirme gücüne sahip olan kadınların elinde olduğuna inanıyorum. Erkek egemen yaklaşımından uzaklaşarak sektörde başarılarıyla örnek teşkil eden yaratıcı, idealist ve girişimci kadınlara daha çok yer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yönde atılacak her adımın şahsım ve şirketim adına destekçisi olduğumuzu belirtmek isterim.’

www.borisbecker.com.tr


 



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.