Bina ve site yönetimi konularında faaliyet göstermek amacı ile 2014 yılında temelleri atılan İnci Bina Yönetim Hizmetleri, şeffaf yönetim anlayışı ile kısa zaman içerisinde sektörde güven duyulan markalardan biri olmayı başardı. Apartman ve sitelerin yönetimi, muhasebe, hukuk, her türlü periyodik veya planlanmış bakım onarım işleri gibi konularda hizmet sağlayan İnci Bina Yönetim Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı İnci İlhan ile çalışmalarını konuştuk.

Şirketinizin kuruluş öyküsünden bahseder misiniz?

Bankacılık, Medya, Turizm ve Eğitim sektörlerinde mali ve idari işler bölümlerinde yönetici ve üst düzey yönetici pozisyonlarında yaklaşık 35 yıl profesyonel olarak görev aldım. Kurumsal çalışma hayatımı 2014 yılında sonlandırarak kendi şirketimi kurdum. Tam da kurumsal iş yaşamımı sonlandırdığım yıl, artık ben kendi işimi kurmalıyım diye düşünmeye başladım. Bunca yılın bilgi birikimi, tecrübesi bir faydaya dönüşmeliydi. Bir girişimci olabilirdim, şu anki sektörle ilgisi olmayan birkaç proje de vardı aklımda doğrusu, tamamen tesadüf eseri karşıma çıkan bina yönetim işini araştırıp öğrenene kadar da düşüncelerim netleşmemişti. Sonra araştırdıkça sevdiğim bu sektörün içinde buldum kendimi. Sektörün gelişmesi için neler yapabilirim, nasıl farklılıklar yaratabilirim heyecanıyla kolları sıvayıp kısa sürede kurdum şirketimi. Bu sene 8. senemize girdik. İstanbul Avrupa ve Anadolu yakasında birçok binaya hizmet vermekteyiz, gururla söyleyebilirim ki çoğuyla da 5 yılımızı doldurduk ve devam ediyoruz. Bize güvenen, yıllardır birlikte yürüdüğümüz tüm kat maliklerine de bu vesile ile tekrar teşekkür ediyorum.

Şirketinizin kısa ve uzun dönemdeki hedefleri nelerdir?

Biz şirket olarak kurulduğumuzdan beri ciddi bir kalite kaygısı taşıyoruz ve buna uygun adımlarla büyümeyi tercih ediyoruz. Hızlı büyümek yerine markamızı ve imajımızı koruyarak, hizmet kalitemizi düşürmeden büyümek, bu arada da ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlamak kısa ve uzun dönemdeki en öncelikli hedeflerimiz.

‘Gayrimenkul Danışmanlığı yapmaya hazırlanıyoruz’

Hizmet alanlarınızdan bahseder misiniz?

Biz İnci Bina Yönetim Hizmetleri olarak apartman ve sitelerin muhasebe, hukuk, her türlü periyodik veya planlanmış bakım onarım işleri için hizmet vermekteyiz. Binaların Genel Kurullarının yapılması, işletme bütçelerinin hazırlanması, ödemelerin takibi, alınan kararların uygulanması, bina alacaklarının takibi, personel özlük iş ve işlemlerinin zamanında yapılması da hizmet verdiğimiz konular arasında sayılabilir. Ayrıca bina sakinleri özellikle kiralama konusunda binayı tanıyan bir şirketin, yaşayanların alışkanlıklarına ve binanın dokusuna uygun kişilere kiralama yapabileceği konusundaki inançlarını ısrarla söylüyorlar. Gelen yoğun talep üzerine bu yıl sadece yönetim hizmeti verdiğimiz binalarla sınırlı olmak üzere Gayrimenkul Danışmanlığı yapmak üzere de hazırlıklarımız tamamlanmak üzere.



‘Sivil toplum kuruluşları her sektör için olmazsa olmazlardan biri’

STK’ların çalışmalarına çok inanan ve destekleyen biriyim. Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu üyesiyim. Tesis Yöneticileri Federasyonu Denetim Kurulu’nda görev yapıyorum. Sektörle ilgili bu işler dışında Hayvan Hakları ile ilgili derneklere üyeyim. Elimden geldiği kadar destek vermeye yardımcı olmaya çalışıyorum. Bir de çok önemsediğim konu kız çocuklarının eğitimine harcanan burslar ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlar. İnanın o kadar çok insan bu konularda emek harcıyor ki bilemezsiniz. Herkesin eline emeğine sağlık. Birlikten kuvvet doğuyor gerçekten. Bizler de gönüllüler olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Kadınların her alanda kendilerini çok daha üretken ve çok daha değerli hissettikleri bir dünya hayal ediyorum. Cinsiyet ayrımcılığın yaşanmadığı, coğrafyaya göre değer yargılarını değişmediği bir dünya için hepimiz duyarlı olmalı ve bu bilinçle önce kendi varlığımızı ortaya koyup, toplum olarak tüm gücümüzle çaba göstermeliyiz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günümüz kutlu olsun. 

0 850 885 51 10
www.inciyon.com
[email protected]
instagram: @incibinayonetimi