B ir kadının sonsuz gücünü keşfedebilmesi için sürekli soru sorması gerektiğini aktaran Karakışla, “Beni ben olmaktan alıkoyan tüm engelleri fark etmeyi ve onları geçersiz kılmayı seçiyorum.” ifadelerini kullanarak bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Bütün kadınlara sınırlarını zorlamaları gerektiğini söyleyen Karakışla, “Her cevabı direkt satın almayın” diyerek sorgulamanın önemine dikkat çekti.

Yeni dönemde çalışmaları hız kazanacak olan Melissima’nın Türkiye ve yurtdışında yeni şubeleri açılacak. Melissima Yönetim Kurulu Başkanı Elif Karakışla ile kadınların iş dünyasındaki gücü ve markasını bugüne getirirken yaşadığı süreçleri konuştuk.

Şirketinizin kuruluş öyküsünden bahseder misiniz?

Üniversitede hocalarımız bizi “okuldan çıkınca gidin en iyi kurumsal şirketlerde çalışın, deneyimler edinin, pişin ve en nihayetinde kendi markanızı yaratın, ülke ekonomisine bir taşta siz taş koyun, istihdam yaratın” diyerek yetiştirdiler. Bir gün mutlaka girişimci olacağımı biliyordum. Amatör bir ruh, güçlü pazarlama reklam CRM bilgisiyle “ben bugün Melissima’nın müşterisi olsam ne isterim?” bakış açısıyla kuruldu. Çok fazla seyahat ettim, ülkelerdeki modelleri inceledim, güçlü iş ortaklarım var hepsinden fikirler geri bildirimler aldım, sürekli gelişiyoruz. Melissima’nın hiçbir günü dün ile aynı değildir. Öyle olursa geriye düşeriz.

Hizmet çeşitleriniz ve sunmuş olduğunuz özel çözümlerden bahseder misiniz?

Cilt bakımları en güçlü hizmet kalemimiz. Dünya’nın en güçlü kabin bakımlarını keyifle uyguluyoruz. Uzmanlarımız çok uzun yıllardır deneyimli, birçoğu markaların expert tabir ettiği seviyede. İşlemlerimiz gerçekten çok başarılı. Kişilere cilt analizi yaptıktan sonra evde kullanacakları ürün protokollerini belirlemek ve bunları başarılı bir şekilde yakın takiple uygulatmak bizi diğer kurumlardan ayıran temel fark. 3 şubemiz de İstanbul’da Bağdat Caddesi’nde. Fakat biz hiçbir zaman lokal kalmadık. Whatsapp ve Zoom üzerinden görüşmelerimizle tüm Türkiye’den istisnasız 80’den fazla ilden danışanımız var. Ürünlerini kargo ile yolluyor, hafta hafta sürecin nasıl ilerlediğini onlarla birlikte, çok yakın takip ile yürütüyoruz. Ürünleri azaldıkça ‘skin instant’ bakış açısıyla, cildin mevcut konumu ve ihtiyacına uygun planlama ile mevsimin yeni protokolünü oluşturuyoruz. u Şirketinizin kısa ve uzun dönemdeki hedefleri nelerdir? Dünya’nın en güçlü markaları Türkiye’ye girecekse öncelikle bize gelmeli. Bu bizim yegane vizyonumuz.



‘Cilt bakımının yanı sıra Suadiye şubemize özel kirpik, el ayak bakımı ve zayıflama birimlerimiz de yoğun ilgi gördü’

‘Uzaktan danışmanlık modelini sektöre kazandırdık’

Yaklaşık 20 bin kişilik bir servis ağımız var. Bize cildi ile ilgili danışanlar müşterimiz değil ailemiz. Onların talepleri ve geri bildirimleri ile büyüyoruz. Çok yakında 7/24 hizmet veren çağrı merkezimiz de hayata geçecek.

Yeni girişimde bulunmak isteyen kadın girişimcilere tavsiyeleriniz nelerdir?

‘Sınırlarınızı zorlayın, çok çalışın’

Sınırlarınızı zorlayın. Her cevabı direkt satın almayın. İrdeleyin, daha iyisini talep edin. Çok çalışın. Ekibinizden daha fazla çalışırsanız sizi kimse aşağı çekemez. En iyilerinin sizi seçmesi için sebepler yaratın. Bir firma niye benimle çalışsın? Yüksek nitelikli bir personel neden firmamı seçsin? Kendinizi de sürekli mülakata alın. Mutlaka İngilizce konuşun. Dünya ile entegre olmazsanız, aracıların manipülasyonuna açık hale gelirsiniz. Zihninizi, kalbinizi kale gibi sarın ve güçlü tutun. Soğuk kanlı ve cesur bir girişimci, sağlam adımlarla ilerler ise her zaman hedefinin de ötesine geçer.

‘Bir kadın sonsuz gücünü keşfetmek için sürekli soru sormalı. Bugün ben kimim? Elimde tüm imkanlarım bana göre eksiksiz olsaydı bugün nerede olmayı seçerdim? Beni ben olmaktan alıkoyan tüm engelleri fark etmeyi ve onları geçersiz kılmayı seçiyorum.’

0850 800 20 08
www.melissima.com.tr