Konya İl Özel İdaresi Akşehir’e bağlı 11 köye yangın söndürme ve sulama amaçlı kullanmaları amacıyla yangın söndürme tankeri verdi.

Yangın söndürme tankerleri Akşehir’de düzenlenen bir törenle belirlenen 11 köyün muhtarına teslim edildi. Akşehir Belediyesi Asfalt Şantiyesi’nde gerçekleştirile törene Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, İl Genel Meclis Üyeleri Aytekin Aka, Mevlüt Uğuz, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit ile köy muhtarları katıldı. Tankerlerin teslim töreninde bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’in değiştiğini ve geliştiğini belirterek, “Akşehir’in gelişimi ile birlikte kasaba ve köylerimizde de büyük bir değişim var. Bugün de bu değişimin bir sonucu olarak 11 köyümüze su tankeri veriliyor. Bu tankerlerin pek çok işlevi var. Bu tankerler hem yangınlara müdahale, hem köy sokaklarının sulanması, park ve fidanların sulanması gibi diğer su ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli rol oynamaktadır. Ben bu tankerlerin Akşehir’imize kazandırılmasında emeği geçen başta Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu’na, İl Genel Meclisi Üyelerimize, İlçe Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Muhtarlarımıza da bu tankerlerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs de yaptığı konuşmada, “Ülkemizdeki değişimlere, gelişimlere ayak uyduran şehrimizde de pek çok gelişmeler oluyor. Bunlardan bir tanesi de İl Genel Meclisi üyelerimizin de yoğun gayretleri neticesinde yaşamış bulunmaktayız. Çok amaçlı kullanılacak bu yangın söndürme tankerlerinin bütün köylerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah bu yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte pek çok gelişmeler de beraberinde gelecek. Köylerimiz, kasabalarımız çok daha iyi hizmetler alacaklar. Ben bu konuda emeği geçen Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu’na ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Akşehir’e bağlı köylerden Çimendere, Karabulut, Ortaca, Saray, Sorkun, Söğütlü, Ulupınar, Tekke, Yaşarlar, Yeniköy, Yeşilköy köy muhtarlarına tankerlerin anahtarları teslim edildi. Tankerleri teslim alan muhtarlar ile Başkan Oğul ve İlçe Başkanı Örs, bir tankerde de deneme yaptı. Teslim edilen 11 tankerden 3 tanesinin 5 tonluk diğer sekiz tanesinin de 2,5 tonluk olduğu öğrenildi.