Kolonya Firmalarına Denetim

Konya İl Sağlık Müdürlüğü, üretim yapan kolonya ve kozmetik firmalarını denetledi.Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Müdür Yardımcısı Dr. Talat Gök ile İlaç ve Eczacılık Şube Müdürü İclal Çevik, Konya’da üretim yapan...

Kolonya Firmalarına Denetim
Konya İl Sağlık Müdürlüğü, üretim yapan kolonya ve kozmetik firmalarını denetledi.

Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Müdür Yardımcısı Dr. Talat Gök ile İlaç ve Eczacılık Şube Müdürü İclal Çevik, Konya’da üretim yapan kolonya ve kozmetik firmalarını denetledi.

Hammadde girişinden kullanıma hazır ürün çıkışına kadar büyük bir titizlikle denetlenen firmaların müdürlerine teşekkür eden Küçükkendirci, “Konya’dan üretimi yapılarak tüm Türkiye’ye hatta dünyaya satılan kozmetik ürünlerin son derece modern ve insan sağlığı açısından güvenli ortamlarda üretimlerinin yapıldığını görmek bizleri sevindirmektedir. Sağlık Bakanlığı’nın bizlere vermiş olduğu yetki çerçevesinde firmalarımızda sık sık denetimler gerçekleştiriyor ve örnek aldığımız numuneleri inceletiyoruz. Bizim görevimiz, kozmetik ürünlerin sağlık şartlarına uygun koşullarda imal edilip edilmediğini kontrol etmek ve bileşenlerinde zararlı kimyasal bulunan ürünleri tespit ederek diğerlerinden ayırmaktır. Bugün incelemelerde bulunduğumuz firmaların son derece titiz ve kalite standartlarına uygun bir şekilde üretim yaptıklarına şahit olduk” dedi.

İnsan sağlığından ödün vermeden çalışmalarını sürdüren firmaların her zaman yanında olacaklarını söyleyen Küçükkendirci, “Bunun tam tersi insan sağlığını hiçe sayarak merdiven altı üretimlerde bulunan ve kalite standartlarına uygun üretim yapmadığını tespit ettiğimiz firmalara da yasal mevzuat hükümlerini uygulayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.