Av. Serra Taşköprü; ''Sessiz Aşk Terapisi'' Adlı 3. Kitabını Yayınladı

“Hesaplanmış Sessiz Manipülasyon Yoluyla İşlenen Suçlar ve Yasal Boyut'' kitabından sonra ikinci kitabı “Sessiz Şiddet'' ile dikkatleri üzerine çeken Av. Serra Taşköprü yazdığı 3. Kitabı ''Sessiz Aşk Terapisi'' ile bir üçlemeye imza atmış oldu.

Av. Serra Taşköprü; ''Sessiz Aşk Terapisi'' Adlı 3. Kitabını Yayınladı

Av. Serra Taşköprü 3. kitabı için; “Okuyacağınız bu anlatı, bir aşk hikâyesinin çok ötesinde olup, terapistleri ve danışanları muhtemel suiistimallerden korumak için vesile ve katkı olması amacıyla örülmüş bir iletişim ve terapi hikâyesidir.” dedi.

Bu hikâyede terapistin danışanı yok sayıcı sessizliğinin nedenleri de sorgulanıyor diyen Av. Serra Taşköprü bu kitabımda analiz edilen özgün bir sessizlik biçimi vesilesiyle, maruz kalınan sessizliğin “terapistin sessiz aşkı” mı yoksa “sessiz şiddeti” mi olduğu sorgulandığını söyledi.

Av. Serra Taşköprü; “Bir varmış bir yokmuş” diye başlayan masalların çok ötesinde, gerçek bir hikâye okuyacaksınız. Bu hikâyede, varla yok arası bir insanın karşısındakine neler yaşatabileceğine tanıklık edeceksiniz. Hikâyemizde iki temel karakter/tip bulunmakta: Bir kadın ve bir erkek. Bu iki tip anlatının belkemiği, sessizlikse travmaların tahtı olacak. Kadın bir psikiyatri hastası ve danışan, adamsa bir psikiyatrist ve terapist.”

Av. Serra Taşköprü okuyucularına kitabın arka kapağında ise şu şekilde sesleniyor...

“Kalbin yetmiyorsa sevemeyeceğin insanı yorma. Cesaretin yoksa yürüyemeyeceğin yola çıkma” diyen Charles Bukowski'ye saygı duruşudur Sessiz Aşk Terapisi.

bu kitapta, bir terapinin ne denli yaralayıcı ve hastalıklı olabileceğine, danışanın derinliğinde ve ufkunda bir ömür boyu zonklayan bir yaraya dönüşebileceğine tanıklık edeceksiniz.

Bilimin ve sanatın herhangi bir alanında ustalaşmış, şaheserler ve idealler yaratmış kişiler her çağda nadirdir ve salt bu yüzden bile olsa onlara saygı ve sevgi besleriz duygu sarayımızda. Fakat yaşamın her alanında olduğu gibi bu muteber uzmanlık alanlarında da hatalar, yanlışlar ve istismar vakaları olmuş ve olmaktadır maalesef. İnsanın herhangi bir alanda mükemmelleşmiş olması, onun insan olmanın kusurlu doğasından azade olması anlamına gelmiyor elbette. Kadim atalarımızın dediği gibi: İnsan beşerdir, şaşar!

Hayat iyisiyle kötüsüyle sürprizlerle örülüdür. Ey okur, sen bu kitabın sunacağı hayrete hazır mısın? Sanılanın, yaygın yanılgının ötesine geçip, terapist-danışan ilişkisinin hastalıklı aşk sarmalına girmeye cüret edecek misin?

Ey okur, elinde tuttuğun bu kitabı; aşkı ve sevgiyi hak ettiği gibi bir şifa, güçlenme ve özgürleşme deneyimine dönüştürme çabasının bir meyvesi olarak okumalısın!

Duygusal ilişkilerde kritik mesafeyi koruyarak, bize şifa ve güç katanı içeri davet edip; bizi ezen, boyun eğdiren ve hasta edeni dünyandan söküp atmayı arzulamalı ve gerçekleştirmeliyiz.

Ey okur, var mısın despotların istismarına son vermeye; var mısın aşkı/sevgiyi, kendini ve yaşamı savunmaya?

Var mısın veda etmeye, var mısın kendinle ve yaşamla yeniden tanışmaya?

Öyleyse merhaba…

Yazar Hakkında

Serra Taşköprü, 1980 yılında Kadıköy’de doğdu. İlkokulu Kadıköy’deki Bahariye İlkokulu’nda, ortaokulu Beyoğ-lu’ndaki Sainte Pulcherie Fransız Kız Ortaokulu’nda, liseyi ise Saint Joseph Fransız Lisesi’nde okudu. Lisans eğitimine Gazi Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği’nde başlamış olsa da kısa bir süre sonra Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kaydo-lup, 2004 yılında mezun oldu. 2006’da İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık yapmaya başladı. Kadıköy Yıldız Alpar Bale Okulu’nda 4 yıl süren bale eğitiminden sonra iki kez balerin olarak sahne aldı. Yazar, voleybol ve boksla ilgilendi. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda (TEGV) 2 yıl boyunca gönüllü olarak drama dersi verdi. Müjdat Gezen Sanat Mer-kezi ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldı. Senaryosunu İlknur Bektaş’ın yazdığı ve İhsan Ustaoğlu’nun yönettiği bir tiyatro oyununda oynadı. Bir süre İstanbul Ba-rosu’nda Hayvan Hakları Merkezi üyesi olarak çalıştı. 2018’de, Türkiye Basın Birliği’nden hayvan hakları avukatı olarak ödül aldı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpa-şa Adli Tıp Enstitüsü’nde eğitim aldı.

Yazar, Yeni Adana, Gölbaşı Güncel ve Özgür İstanbul ga-zetelerinde köşe yazıları kaleme aldı. Yeni Adana ve Gölbaşı Güncel adlı yerel gazetelerde köşe yazılarına devam eden yazar, Yeditepe Üniversitesi’nden Aile ve Sosyal Yaşam Da-nışmanlığı sertifikası aldıktan sonra da İlişki Danışmanlığı yapmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.