Müzik çalışmaları üzerine değerlendirmelerde bulunan Öztürk, salgının kendisini nasıl etkilediği sorusuna şöyle yanıt verdi : “Etkiledi, çünkü ben henüz müzikten para kazanacak seviyeye gelmedim.” Düet yapmak istediği sanatçılar ve şarkı yazarken nelerden etkilendiğini anlatan Umut Öztürk yeni çalışmalarından söz etti ve bir itirafta bulundu: En büyük destekçilerim arkadaşlarımdır.

Öncelikle sizi tanımak isteriz. Umut Öztürk kimdir?

30 mayıs 1986 tarihinde Hollanda’nın 's-Hertogenbosch şehrinde doğdum. Halen burada ve ailem ile birlikte yaşıyorum. Bekarım. Ordulu ve gurbetçi bir ailenin oğluyum. 2 kardeşiz. Benden 4 yaş küçük 1 erkek kardeşim var. Fakültede mali müşavirlik bölümünü bitirdim. Asıl mesleğim muhasebeciliktir.

Müzik ile nasıl tanıştınız?

Çocukluğumdan beri şarkı söylemeyi çok seviyorum. Babam arabada en çok İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay ve Ferdi Tayfur dinlerdi. 17 yaşında iken bağlama alıp kendi kendime öğrenmeye çalıştım. 19 yaşımdan 24 yaşıma kadar bağlama dersleri aldım. Daha sonra gitara merak saldım ve gitar dersleri de aldım.

Şarkı yazarken nelerden esinlenirsiniz?

Şarkı yazmak benim için bir terapi şeklidir. Aşık olduğum veya hoşlandığım bir kıza şarkı yazarım. Beni üzen olaylar ve yaşadığım pişmanlıklarda bana şarkı yazdırır. Başkalarının yaşadıklarından ve çevrede ve dünyadaki gelişmelerden de etkilenip şarkı yazabilirim.

Kız Derya isimli eserinizin vermek istediği mesaj nedir?

Şarkıdaki Derya ismi temsili bir isimdir. Şarkıyı dinleyenler aşk şarkısı zannedebilir, ama aslında bu şarkı kadınların ezilmesini ve şiddete uğramasını protesto eden bir şarkıdır.

Hazırlık aşamasında olan projeniz var mı?

İnşallah 16 temmuz 2021’de Yaz Aşkı isminde bir şarkım çıkacak. Henüz stüdyoda kayıt edilmemiş çok şarkım var. Kendimi hem enstrümantal hem ses olarak daha fazla geliştirip müzik sevenlere daha güzel ve daha kaliteli çalışmalar ile hizmet etmek istiyorum.

Düet yapmak istediğiniz sanatçı var mı?

Tuğçe Kandemir, Tuğçe Tayfur, Ceylan Ertem, Melek Mosso, Haluk Levent, Şura İskenderli, Reynmen ve Eypio ile düet yapmak isterim. Bunlar aklıma gelen ilk isimler. Tabii ki daha bir çok sanatçı ile düet yapmak isterim.

Müzik hayatınızdaki en büyük destekçiniz kimdir?

Yapıcı eleştirileri ile ve güzel tavsiyeleri ile en büyük destekçilerim arkadaşlarımdır.

Covid 19 salgını sizi ve çalışmalarınızı nasıl etkiledi? 

Kısıtlamalar ve yasaklar benide bunalttı. Stüdyoda çok çalıştım, ama malesef sahne alamadım.