Shetye, sergiyi, 2012’de başkent Yeni Delhi’de yaşanan ve tüm dünyayı altüst eden 'otobüste toplu tecavüz' vakasından esinlenerek hazırladı. Ancak fotoğrafçı, etrafı erkeklerle çevrili bir kadının tek başına otobüs içinde görüldüğü kareler nedeniyle sosyal medyada büyük tepki gördü. Twitter ve Facebook kullanıcısı pek çok kişi fotoğrafçıyı yaşanan bu korkunç olay üzerinden nemalanmakla suçladı.



Fotoğrafçı ise eleştirilere karşı kendini savunuyor. “Vermek istediğim mesaj, bu olayda önemli olan kadının kim olduğu ya da hangi sınıfa mensup olduğu değil, bunun herkesi başına gelebileceği” diyen Shetye fotoğrafların 2012’de yaşanan olayın bir tasviri olmadığının altını çiziyor. 




Shetye bu çekimi yapmayı iki yıl önce hayal ettiğini ancak tepki almamak için bu zamana kadar beklediğini ifade ediyor ve “Amacım bu kötü olayı süslü hale getirip kullanmak değil, yaşananlara ışık tutmak” diyor.





İki yıl önce Yeni Delhi’de yaşanan olayda 23 yaşındaki kız erkek arkadaşıyla bindiği otobüste toplu tecavüze uğramış daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.