Türkan Şoray, Çekirdek Yiyip 'selvi Boylum Al Yazmalım'ı İzledi

Türkan Şoray, Maltepe Belediyesi'nin 'Çekirdek gazoz bizden, izlemesi sizden' sloganıyla düzenlediği 'Açıkhava Sinema Günleri'nin açılışına katıldı. Cahit Berkay'ın aşk itirafı gecede herkezi şaşırttı.

Türkan Şoray, Çekirdek Yiyip 'selvi Boylum Al Yazmalım'ı İzledi

Türkan Şoray, Maltepe Belediyesi'nin 'Çekirdek gazoz bizden, izlemesi sizden' sloganıyla düzenlediği 'Açıkhava Sinema Günleri'nin açılışına katıldı. Şoray, Kadir İnanır'la başrollerini paylaştığı 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filmini, çekirdek yiyerek izledi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Türkan Şoray ve Cahit Berkay’a, bu yıl ilki verilen 'Sevgi ve Emek Ödülü'nü takdim etti. 

Maltepe Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında Yalı Mahallesi’ndeki Açık Basketbol Sahası’nda düzenlenen 'Açıkhava Sinema Günleri'nin ilki gerçekleştirildi. Yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filminin gösterildiği geceye, Türkan Şoray filmin müziklerine imza atan Cahit Berkay da katıldı. Berkay, film gösterimi öncesi izleyenlere, muhteşem bir resital sundu.

"HEPİMİZİN AŞIK OLDUĞU SANATÇI"

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yaptığı konuşmada, "Bilirsiniz sinemalara ilk gittiğimizde hemen aşık olunan sanatçılar vardır. Onların başında Türkan Şoray geliyor. Ben Türkan Şoray’a bakınca Anadolu kadınının tüm özelliklerini kendinde toplayan bir yapıyı, Karadeniz’in kadınlarını, Ege’nin kadınlarını, Harran’ın, Çukurova’nın pamuk toplayan işçi kadınlarını, Zübeyde Ana’yı, kendi annemi görüyorum. İyi ki varsınız. Bu filmi izlerken ağladığımı hatırlıyorum" dedi.

"SEVGİ VE EMEK ÖDÜLÜ"

Kılıç, konuşmasının ardından Türkan Şoray ve Cahit Berkay’a bu yıl Maltepe Belediyesi’nce ilki verilen 'Sevgi ve Emek Ödülü'nü takdim etti. Oldukça heyecanlı olduğu görülen Şoray, şöyle konuştu:
"Sevgili Maltepeliler bu akşam sizinle burada buluşmak çok güzel bir duygu. Benim için geldiniz, hepinize teşekkür ediyorum. Dünyada sevgiden daha güzel bir şey yok. Birbirini sevince insanlar dünya o kadar güzel bir yer olur ki. Bu filmimin gerçek teması sevginin güzelliğini, emeğin farkını anlatmak ve göstermektir. 200’ün üzerinde film çevirdim ama en çok izleyiciye ulaşan filmim bu filmimdir. Bu filmin çok sevilmesinin bir nedeni de sevgili Cahit Berkay'dır. En az film kadar bilinen ve filmimle özdeşleşen unutulmaz müziğine imza atmıştır. Yıllar önceki yazlık sinema nostaljisini yaşattığı için Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a teşekkür ediyorum."

CAHİT BERKAY’DAN AŞK İTİRAFI

Şoray’dan sonra söz alan Berkay da, "Türkan Şoray’a herkes gibi ben de aşıktım ama bugün burada ilk kez ona aşık olduğumu itiraf etmek istiyorum" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.