TÜRK Halk Müziği sanatçısı Hüseyin Turan, yeni albümü Süveyda'nın ilk klibini, kıvrak Trakya ezgilerine sahip 'Harman Yeri' parçasına Antalya'da çekti. Klip çekimi aşırı sıcak nedeniyle sürekli kesilirken, Turan "Sauna ortamında klip çekiyor gibiyiz" dedi.

Yeni albümü Süveyda ile 18 Haziran'da sevenleriyle buluşan sanatçı Hüseyin Turan, albümünün ilk klibini Antalya'da çekti. Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşen çekimlerde Turan'a 35 kişilik Shaman Dans Tiyatrosu ekibi de eşlik etti.

ŞIKIR ŞIKIR BİR TÜRKÜ
İlk klip için albümün hareketli parçalarından Trakya türküsü Harman Yeri'ni tercih eden Turan, seyir zevki yüksek bir klip hedeflediklerini söyledi. Albümün yaz ayında çıkması nedeniyle ilk klip için hareketli bir türküyü tercih ettiklerini aktaran Hüseyin Turan, "Şıkır şıkır bir türkü. Shaman Dans Grubu'nun da çok büyük katkısı ve sergiledikleri performansla hareketli, oyunlu, renkli bir klip olacak" diye konuştu.

AŞIRI SICAK BUNALTTI
Fakat bu hareketli türküye klip çekerken çok zor şartlar altında çalışmak durumunda kaldıklarını aktaran Turan, "Sanırım Antalya'nın en sıkacak günündeyiz. Oldukça zorlanıyoruz. Sauna ortamında klip çekiyor gibiyiz" dedi. Turan'ın şikayet ettiği sıcak nedeniyle çekimler sık sık kesildi. Turan'ın alnından damlayan her damla ter çekimlere ara verilmesine neden olurken ekipteki makyözler kağıt havlularla Turan'ın terini sildi. Makyözlerin yetişemediği noktada Turan, elinde kağıt havluyla yüzünü kuruladı. 

OTURMASI ZAMAN ALACAK
Antalya'da çekilen klibin 10 gün içinde televizyonlarda ve internet ortamında gösterimi beklenirken halk müzik sanatçısı Turan, CD ortamında albümlerin satmadığını söyledi. Artık bu gerçeği kabul etmek durumunda olduklarını kaydeden Turan, şunları söyledi:
“Eski alışkanlıklarımız artık yok. İnternet ortamından ama yasal siteler üzerinden ilgi ise son derece iyi. Ben, bilindik türküleri okumuyorum. Bu anlamda da gün geçtikçe de albüm daha iyi anlaşılacaktır. Albümde hemen hemen hiç bilinmeyen 10 türkü var. Oturması zaman alacaktır. İlk dinleyişte algılanmayabilir. Henüz üçüncü haftası oldu. 2- 3 ay sonra geri dönüşleri alacağız."

BÜTÜN TÜRKÜLERE KLİP
Albümün ikinci klibini, sonbaharda, aynı zamanda ablümün çıkış parçası olan Aşık Mahsuni Şerif'e ait Kanlım Olursun'a çekmeyi planladığını aktaran Turan, “Aslında albümdeki tüm türküleri görsele dönüştürmek istiyorum. En azından orkestrayla oturup öyle çekip internet ortamında, sosyal paylaşım sitelerinden yayınlayabiliriz" diye konuştu.

SİNEMAYI DA SEVDİ
Bu yıl seyirciyle buluşan Yönetmen Onur Ünlü'nün 'İtirazım Var' filminde de küçük bir rol alan Turan, sinemayı sevdiğini ama daha büyük bir rolü üstlenmek konusunda çekinceleri olduğunu kaydetti. Turan, sinemaya ilişkin düşüncelerini, “Sinema hoş ama büyük bir rolün altından kalkar mıyım hiç emin değilim. Sinema bayağı zor koşullarda oluşan ve arkasında çok büyük emek barındıran bir sanat dalı. İyi bir filmde oynadığımızı düşünüyorum" sözleriyle aktardı. Filmdeki küçük rolünün yanı sıra iki türkü seslendiren Turan, filmde söylediği türkülerin başka kaydının bulunmadığını belirterek, “Çok isteyen var. İleride o tarzda bir albümüm olacak" dedi.