Kızkalesi’nde Denetimler Sıklaştı

17. Akdeniz Oyunları kapsamında plaj voleybolu karşılaşmalarının yapılacağı Mersin'in Erdemli ilçesi Kızkalesi beldesinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde denetimlerin arttırıldığı bildirdi.Erdemli İlçe Gıda Tarım...

Kızkalesi’nde Denetimler Sıklaştı
17. Akdeniz Oyunları kapsamında plaj voleybolu karşılaşmalarının yapılacağı Mersin'in Erdemli ilçesi Kızkalesi beldesinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde denetimlerin arttırıldığı bildirdi.

Erdemli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda kontrolörleri bölgede, otel ve restaurant şeklinde faaliyet gösteren işletmeleri gezerek işletme sahipleri ve çalışanlarına eğitim ve bilgilendirme çalışması yaptı.

Konuyla ilgili bilgi veren Erdemli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Türker, “Ülkemizin 2020 Olimpiyatlarına adaylığı süresince en stratejik adım olan ve ilimizde düzenlenecek olan 17. Akdeniz Oyunları’nın önemi hepimizce biliniyor. Dolayısıyla Erdemli sınırları içerisindeki alışveriş merkezleri, otel, lokanta-restaurant, kafeterya, fırın, pastane ile diğer gıda işletmelerine yönelik denetim, eğitim hizmetlerinin gerçekleştirilmesi ve bölgenin turizmine katkı sağlamak amacıyla beldede gıda kontrol ve denetim faaliyetlerini sıklaştırdık” dedi

Türker, etkinlikler öncesi ve süresince gıda kontrolörlerinin, tüketicilerin sağlıklı gıda tüketebilmeleri ve yaşanabilecek olumsuz gelişmelerin önüne geçebilmek amacıyla bölgede görevli olduğunu belirtti.

En iyi denetçinin tüketici olduğunu da dile getiren Türker, “Bu tür denetimler sadece Akdeniz Oyunları ile sınırlı kalmayıp, zamanla diğer işletmeleri de kapsayarak özellikle yaz aylarında ilçede denetim hizmetleri yoğun bir şekilde devam edecek. En iyi denetçi tüketicidir mantığıyla tüketicilerinde bu konuda rastladıkları olumsuzlukları İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirerek veya “Alo Gıda 174” şikayet hattıyla temasa geçilmesinin denetim hizmetlerinin etkinliğini arttıracaktır” diye konuştu.

Türker, oyunlar sebebiyle gelecek olan misafirlerin ilçeden memnun olarak ayrılmalarının bölgenin tanıtımına ve bölge turizminin geliştirilmesine katkıda bulunacağını da sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.