Öğretmenler Bilimsel Proje Danışmanlığı Sertifikalarını Aldı

TÜBİTAK Mersin Bölge Merkezi İlleri Öğretmen Bilimsel Proje Danışmanlığı Kursu’na katılan 100 lise öğretmeni, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.Mersin Üniversitesi’nden (MEÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK Mersin...

Öğretmenler Bilimsel Proje Danışmanlığı Sertifikalarını Aldı
TÜBİTAK Mersin Bölge Merkezi İlleri Öğretmen Bilimsel Proje Danışmanlığı Kursu’na katılan 100 lise öğretmeni, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Mersin Üniversitesi’nden (MEÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK Mersin Bölge Merkezi illerindeki Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik branşlarında görev yapan öğretmenlere, TÜBİTAK Orta Öğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması çerçevesine uygun bilimsel araştırma projesi yürütebilme ve proje danışmanlığı yapabilme becerisini kazandırmak amacıyla kurs düzenlendi. 18-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen kursa Mersin, Karaman, Adana, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen 100 lise öğretmeni katıldı. Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu ile MEÜ öğretim üyelerinin eğitmen olarak görev aldığı kurs boyunca katılımcılara proje hazırlama süreçleriyle ilgili bilgi verildi.

Üç gün süren ve 32 saatlik bir eğitimi kapsayan kursa katılan öğretmenlere sertifikaları Suphi Öner Öğretmenevi’nde yapılan törenle verildi. Törene MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Çömelekoğlu, kurs eğitmeni olan öğretim üyeleri ve kursiyerler katıldı. Törende konuşan Prof. Dr. Emekdaş, öğretmenlerin gençlerin geleceğinde insanları işleme anlamında çok büyük sanatkarlar olduklarını kaydetti. Geçtiğimiz aylarda TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Mersin Bölge Finali’nin yapıldığını anımsatan Emekdaş, “Oradaki çocuklarımızın isteklerine, öğretmenlerin öğrencilerle kaynaşmasına ve heyecanına tanık olduk. Önümüzdeki yıllarda sizlerin bu projelere daha fazla katkı sağlayacağınızı umut ediyor, geleceğin bilim insanlarını yetiştirme konusunda önemli bir motivasyon kaynağı olduğunuza inanıyoruz” dedi.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Çömelekoğlu ise dördüncüsünü düzenledikleri kursu tamamlamanın mutluluk ve heyecanı içinde olduklarını belirtti. Kurs için sarf edilen yoğun bir emek olduğunu vurgulayan Çömelekoğlu, bunun karşılığını üretilen projelerle aldıklarını söyledi. Kursiyerlere tatil günlerini ayırarak gönüllü olarak kursa katıldıkları için teşekkür eden Çömelekoğlu, “Ben bu gönüllülüğün proje danışmanlığı işini yürütme konusunda da süreceğine ve önümüzdeki yıl bölge finallerinde sizleri göreceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursa katılan öğretmenlere katılım belgeleri Rektör Yardımcısı Emekdaş, Prof. Dr. Çömelekoğlu ve kurs eğitmenleri tarafından verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.