Başbakan Davutoğlu Önceki Soyadını İlk Kez Açıkladı

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Anayasa değişiklik teklifinin görüşmeleri için TBMM'ye geliş anı merakla beklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, çok sayıda milletvekili tarafından şeref kapısında karşılandı.

Başbakan Davutoğlu Önceki Soyadını İlk Kez Açıkladı
Davutoğlu, genel kurul salonuna girmeden önce Meclis kulisinde bir süre oturdu.

Davutoğlu'na bazı bakanlar, grup başkanvekilleri ve milletvekilleri eşlik etti. Davutoğlu, milletvekilleriyle sohbetinde Mücahit Arslan'a nüfus cüzdanındaki isminin Ali ihsan arslan olduğunu hatırlatarak, bunun nedeni sordu. Mücahit Arslan, “Ben Ankara doğumluyum ama aile kökeni olarak Diyarbakırlıyım.

Bir Diyarbakırseyahatinde babam nüfusa kaydımı yaptırmak istiyor. Nüfus memuru 'Mücahit' isminin irticai bir isim olduğunu ve yazamayacağını söylüyor. Bunun üzerine babam dedemin ve kendisinin adlarını birleştirerek, nüfusa ismimi Ali İhsan olarak yazdırıyor.

Tüm çevrem bana Mücahit diye hitap eder” dedi. Bebekken kulağına isminin “Mücahit” olarak okunduğunu söylemesi üzerine ise Davutoğlu, “O zaman asıl olan kulağına okunandır” dedi. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da yapılan mevzuat değişikliği ile isim değişikliklerinin kolaylaştığını hatırlatarak, “İsmini artık Mücait olarak değiştirebilirsin” dedi.

KALKAN NASIL DAVUTOĞLU OLDU?


Bu sohbet üzerine Başbakan Davutoğlu, kendi soyadlarının daha önce Kalkan olduğunu söyledi. Ailesine Taşkent'te Davutlar dendiğini ifade eden Davutoğlu, “Bizim ilk soyadımız 'Kalkan'dı. O zamanlar soyadında 'oğlu' ifadesinin kullanılması yasaklanmış. Ancak daha sonra yasak kalkınca babam rahmetli gidiyor, hemen soyadımızı değiştiriyor ve soyadımız Davutoğlu oluyor” diye konuştu.

Bu sohbetin ardından Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Davutoğlu'nun yanına geldi. Davutoğlu, PKK'nın bomba yüklü aracı patlatması sonucu 13 köylünün yaşamını yitirmesi nedeniyle Akar'a başsağlığı diledi. Akar'a annesinin nasıl olduğunu soran Davutoğlu, yanındakilere, “Annesiyle telefonda konuştum. O Kürtçe konuşuyor. Ben Türkçe konuşuyorum. Kalbi olarak gönül dili ile anlaştık. Bana dua etti. Duanın dili olur mu? Rahmani dil ile anlaştık” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.