Başbakan Yıldırım, Yağmur Altında Doğa Yürüyüşü Yaptı

Başbakan Binali Yıldırım Erzincan'ın Refahiye ilçesi sınırlarında bulanan Dumanlı Yaylasında yağmur altında düzenlenen yürüyüşe katılarak çevre duyarlılığına dikkat çekti.

Başbakan Yıldırım, Yağmur Altında Doğa Yürüyüşü Yaptı
Başbakan Yıldırım, "Çevre deyince bazıları için hiçbir şeye dokunma, hiç el atma; bazıları da fabrika yapalım, ev yapalım, yollar yapalım, şehirler yapalım. Bu iki uç arasında gidip geliyoruz" dedi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinliği' kapsamında Dumanlı Yaylasında doğa yürüyüşü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yürüyüş öncesi öğrencilerle sohbet edip, AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'dan etkinlik hakkında bilgi alan Başbakan Binali Yıldırım, "Çevre konusunda bazı yanlış konular var.

Şöyle ki çevre deyince bazıları için hiçbir şeye dokunma, hiç el atma. Bazıları da fabrika yapalım, ev yapalım, yollar yapalım, şehirler yapalım. Bu iki uç arasında gidip geliyoruz. Doğru olan ihtiyaçlarımızı görmek. Türkiye kalkınacak, refaha ulaşacak. Bu nasıl olacak? Üretmekle olacak, yatırım yapmakla olacak.

Fabrika kurmak, tarımda, sanayide birçok alanda turizmde, sağlıkta, eğitimde, altyapıda gelişmişlik seviyesine göre ülkeler sıralanır. Türkiye dünyanın iyi ekonomisinde yerini aldı. Ama bizim 2023 hedeflerimiz ilk 10 içerisinde yerimizi almaktır.

Onun için özellikle doğu bölgemizde bilhassa terör sonrası bölgesel kalkınma bölgesel refahı artıracak tedbirleri almamız lazım. Bunu yaparken de çevreyi tahrip etmeden ama gerekli olan yatırımları da ihmal etmeden gerçekleştirmemiz lazım" dedi.

AK Parti olarak çevreye oldukça duyarlı olduklarını kaydeden Başbakan Yıldırım, "AK Parti olarak geçtiğimiz 12 Eylül kongresinde genel başkan yardımcılarına yeni bir genel başkan yardımcılığı ilave ettik. Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı.

Çiğdem Karaaslan hanımefendi de başkan yardımcımız. Bu da Ak Parti'nin çevremize kültürümüze şehirciliğe verdiği önemin öncelikli göstergesidir." şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım ve beraberindekiler yoğun yağmur yağışı altında Dumanlı Yaylasında ormanlık alanda doğa yürüyüşü yaptı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.