Bozdağ: Herkes Hukukun Sağlıklı İşlemesine Yardımcı Olmalı

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu söyleyerek, "Herkes hukuka güvenmeli ve sağlıklı işlemesine yardımcı olmalıdır" dedi. Bozdağ, "Bugüne kadar kamuoyunda 'paralel yapı' olarak nitelendirilen,...

Bozdağ: Herkes Hukukun Sağlıklı İşlemesine Yardımcı Olmalı
ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu söyleyerek, "Herkes hukuka güvenmeli ve sağlıklı işlemesine yardımcı olmalıdır" dedi. Bozdağ, "Bugüne kadar kamuoyunda 'paralel yapı' olarak nitelendirilen, işte cemaat, 'Bu dinlemelerle bizim uzaktan yakından ilgimiz yok' açıklamaları yaptı. Ama soruşturma yürürken, eylem yapanlara baktığınızda, adliyeyi basanlara baktığınızda, adliyenin önünde ve çevresinde oturanlara baktığınızda, gazetelerde, televizyonlarda bu hadiseye yaklaşımlara baktığınızda, bu söylediklerinin büyük bir yalan olduğunu ortaya koymuşlardır" diye konuştu.
Bakan Bozdağ, memleketi Yozgat’ta partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı. Bozdağ, kendisi ile bayramlaşmak için bekleyen engelli Mustafa Özbay'ın yanına gidip, bayramını kutlarken, "Cumhurbaşkanlığı seçimini kim kazanacak?" diye sordu. Özbay ise "İlk turda sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan kazanacak" dedi.
Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Bozdağ, Ramazan Bayramı'nı ülke olarak biraz buruk geçirdiklerini söyledi. Bozdağ, "Filistin’de, Gazze’de yaşananlar, aynı şekilde Suriye ve Irak'ta olup bitenler ve dünyanın başka yerinde yaşanan zulümler hepimizi derinden üzdü. Bayramı bayram tadında yaşamamıza mani oldu. Ben cenabı Allah'tan bu bayram vesilesiyle Gazze başta olmak üzere yaşanan zulümlerin ve ölümlerin son bulmasını niyaz ediyorum . Umarız ki bu zulüm ve ölüm yağan yerlerde bir dahaki bayramlar böyle olmaz. Onlarda huzur ve barış içerisinde esenlik içerisinde bayramlarını yaparlar. Tekrar milletimizin bayramını gönülden tebrik ediyorum" dedi.
OPERASYONLAR
Bozdağ, bir gazetecinin 'paralel yapı'yönelik düzenlenen 22 Temmuz operasyonu ve emniyet mensuplarının gözaltına alınmasına yönelik sorusunu yanıtladı. Bozdağ,  soruşturma çerçevesinde basına yansıyanlara bakıldığında bazı kanalların, bazı gazetelerin, bazı çevrelerin, siyasilerin, soruşturmayı, soruşturanları itibarsızlaştırmak için büyük bir karatma ve çarpıtma operasyonu içerisinde oluğunu gördüklerini söyledi. Adli kollukta görevli olan polis memurunu günlerdir MİT mensubu olarak takdim ettiklerini ifade eden Bozdağ, pek çok hadiseyi maalesef çarpıtarak kamuoyuna takdim ettiklerini belirtti, şunları söyledi:
"Tabi bu çarpıtmalar karartmalar, bu soruşturmayı gölgelemek, etkilemek, milletimizin kafasında şüphe uyandırmak için yapıldığını tahmin ediyoruz. Ben buradan çarpıtan, karartan, başkalaştıran, algı yaratan herkese sesleniyorum. Türkiye bir hukuk devletidir, herkes hukuka güvenmeli ve hukukun sağlıklı işlemesine yardımcı olmalıdır. Bugüne kadar Türkiye’de kamu oyunda paralele yapı olarak nitelendirilen 'işte cemaat bu dinlemelerle bizim uzaktan yakından hiçbir ilgimiz yok' açıklamaları yaptı. Hatta kimse 'bunları çıkarın, biz onlara karşı gerekeni yapalım' diyen açıklamalar oldu. Olup bitenlerden bizimle hiçbir irtibat ve bağ yok. Biz bunların hepsini kınıyoruz diye açıklamaları var. Ama baktığınız zaman soruşturma yürürken, bu soruşturmayla ilgili eylemler yapanlara baktığınızda, adliyeyi basanlara baktığınızda, adliyenin önünde ve çevresinde oturanlara baktığınızda, gazetelerde, televizyonlarda bu hadiseye, yaklaşımlara baktığınızda, bu söylediklerinin büyük bir yalan olduğunu kendi eylemleriyle ortaya koymuşlardır. Madem sizinle bir alakası yok, sizinle bir irtibatı ve bağı yok, bu devam eden soruşturma nedeniyle sanki bu işi doğrudan yapmış gibi böylesine feveran etmenin anlamı nedir. Onu anlamakta zorlanıyoruz. Onun için soruşturmanın sağlıklı yürümesi son derece önemli, soruşturmayı millet de takip ediyor, herkes takip ediyor. Biz soruşturmanın sağlıklı yürümesi gerektiğini, herkesin soruşturmanın sağlıklı yürümesine yardımcı olması gerektiğini ifade ediyoruz."
DEVAM EDEN SORUŞTURMA
Soruşturmanın, her türlü dışarıdan etkilere rağmen kendi mecraısında yürüyeceğini ifade eden Bozdağ, "Türkiye’de bu güne kadar açılmış hiçbir soruşturma, bir adli kararla neticelenmedikçe ortadan kalkmamıştır. Gerek takipsizlik kararı olabilir, gerek iddianame düzenleme kararı olabilir, gerek berat kararı olur, gerek ceza kararı olur. Ama başlamış bir adli süreç mutlaka bir karar ile sonlanmak durumdadır. Onun için herhangi bir gazete haberini, veya adliye basmanın, veya televizyonlarda konuyu çarpıtmanın, veya siyasi baskılar kurmanın Türkiye’de bu güne kadar devam eden hiçbir soruşturmayı etkilemediğini bu işleri yapanlar yakinen bilirler. Soruşturmaları sona erdirecek şey; hukukun içinde yürümesi ve adli bir kararla nihayete erdirilmesidir. Onun dışında herhangi bir baskının, devam eden bir soruşturmayı sona erdirmesi Türkiye’de bugüne kadar mümkün olmamıştır, bundan sonra da mümkün olmaz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.