Chp Milletvekili Mahmut Tanal'dan Polis Ailelerine Destek

Cem TURSUN - Arzu KAYA - Özgür ARSLAN / İstanbul, () - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 22 Temmuz Operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen ve savcılık ifadeleri devam eden polis ailelerine destek vermek Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi...

Chp Milletvekili Mahmut Tanal'dan Polis Ailelerine Destek

Cem TURSUN - Arzu KAYA - Özgür ARSLAN / İstanbul, () - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 22 Temmuz Operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen ve savcılık ifadeleri devam eden polis ailelerine destek vermek Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önüne geldi.



"AÇIĞA ALINDILAR, KİMLİKLERİNE VE SİLAHLARINA EL KONULDU"

Mahmut Tanal, gözaltına alınan polislere kötü muamele haberlerini medyada görüp Terörle Mücadele Şubesi'ne gittiğini belirterek, "Terörle Mücadele'ye gittiğimde, 'Buradaki fizikî koşulları görmek istiyorum' dedim. 'Siz fiziki koşulları göremezsiniz' dediler. Terörle Mücadele şubelerinde neler oluyor? Hukuk devleti olmak istiyorsak, Terörle Mücadele şubelerini mercek altına alıp, oradaki hak ihlallerinin gün ışığına çıkması lazım. Gezi olaylarında 8 insanımız, 8 canımızı öldürdüler; o polislerin hiçbirisi açığa alınmadı. Hiçbirisinin kimliğine el konulmadı. Bu insanların şu anda iddiayla soruşturmaları devam ediyor. Mahkeme kararı halen yok. Bu insanlar şu anda açığa alındı. Belgesini de size ibraz ediyorum. Aynı zamanda silahları alındı, kimliklerine el konuldu. Yani 8 tane insanımızı öldüren bu katil polisler halen dışarıda dolaşıyor. Onların kimliklerine el konulmadı, maaşları kesilmedi, açığa alınmadılar, yargılaması yapılmıyor. Burada masum insanlar, bir iddiayla soruşturması devam eden insanlar hem açığa alındı, hem kimliklerine el konuldu, hem de silahlarına el konulmuş durumda. Mahkumiyet kararı kesinleşinceye kadar insanlar masumdur. Bu insanlar hakkında halen bir mahkumiyet yok" diye konuştu.



"VATANA HİZMETİN BEDELİNİ...."

Gözaltında bulunan polislerin 17 ve 25 Aralık operasyonlarında görev aldığını vurgulayan Tanal, "Amaçları, bu soruşturmayı başlatıp 6 ay sonra hepsini ihraç etmektir. Asıl varılmak istenen budur. Burada, vatana hizmetin bedeli, bu insanlar kelepçelenerek buraya gelmiş durumda. Gözaltında bulunan tüm emniyet mensuplarının hepinize selamları var. Hepsi diyor ki, 'Biz haram bir lokma yemedik. Biz görevimizi yaptık. Biz bu görevimizi yaparken mahkeme kararlarını yerine getirdik' dediler. İçeride sordukları sorular arasında, 'Siz bu mahkeme kararlarını niçin uyguladınız' diyorlar. Takdir ederseniz, Anayasa'nın 138. maddesi diyor ki, mahkeme kararları herkesi bağlar. Yasama, yürütme, yargı ve idareyi bağlar. Netice itibariyle, ifadelerinde, mahkeme kararlarının yerine getirilmesi suç olarak nitelendiriliyor. Bu da ayrı bir muamma" dedi.



"SAYIN BAŞBAKANIMIZIN DİNLENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Polislerin avukatlarından Ömer Turanlı da, "İçeride emniyetçi arkadaşlarımız şunu söylemektedirler, 'Teröristlerle müzakere yapılıyor, vatan evlatlarıyla mücadele yapılıyor'. Biz de avukatları olarak bu mücadelenin avukatı olmaktan gurur, onur duyuyoruz. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili tape yapıldığı iftirası atılıyor. Kesinlikle Başbakanımız ile ilgili bir tape yapılmış değil. Sayın Başbakanımızın dinlenmesi söz konusu değildir" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Chp22 TemmuzMahmut Tanal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.