Chp'li Yıldız: Milli Eğitim Bakanı İstifa Etmeli

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, TEOG sınavı sonrası öğrencilerin aldıkları puanlara göre tercih yaptıklarını fakat Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüzdelik dilimleri yeniden hesaplamaya başladığını belirterek,...

Chp'li Yıldız: Milli Eğitim Bakanı İstifa Etmeli
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, TEOG sınavı sonrası öğrencilerin aldıkları puanlara göre tercih yaptıklarını fakat Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüzdelik dilimleri yeniden hesaplamaya başladığını belirterek, Bakan Avcı'nın istifa etmesi gerektiğini söyledi. 
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Erhan Çetinkaya, Gaziantep'te partililerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bütün illeri gezerek gençlik kolları teşkilatlarına motive ziyaretlerinde bulunduğunu söyleyen İrfan İnanç Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı istifaya davet etti. Yönetmeliğe yeni giren TEOG sınavı sonrasında 6 bin öğrencinin kopya çektiği bilgisinin ortaya çıkmasıyla birlikte bu öğrencilerin sınavlarının iptal edilmek istendiğini kaydetti.
Yıldız, kopya çektiği iddia edilen öğrencilerin ve velilerinin mahkemeye başvurarak iptal kararını durdurduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Mahkemenin iptal kararının ardından bu öğrencilerin puanları yeniden hesaplandı. Şu anda da sınava giren neredeyse bütün öğrenciler tercih yaparken, yeniden yüzdelik dilimi hesabı yapılıyor. Bu öğrencilerin yeniden hesap yapıldığından bilgisi yok. Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4 sistemiyle 200 bin öğrencinin okula devam edememesini sağladı. O kadar saçma, o kadar karmaşık bir düzen getirdiler ki veliler öğrencilerini nereye kayıt ettireceklerini bilemediler. Şu an Türkiye'yi yeni bir skandal, yeni bir facia beklemektedir. Orta öğretimde okuyan öğrenciler bugün itibarıyla tercihlerini yapacaklar ve yüzdelik dilimlerinin değiştiğini onlar bile bilmiyorlar. Biz CHP Gençlik Kolları Başkanı olarak bu ani değişimleri, ani kararları takip etmekte zorluk çekiyoruz. Göreceksiniz bu kardeşlerimizden birçoğu yine mağdur olacak."
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yöntemlerinin Türkiye'yi uçuruma sürüklediğini dile getiren İrfan İnanç Yıldız, "Bu iktidarın en açık karnı Milli Eğitim Bakanlığı'dır ve Nabi Avcı'nın bu konuya derhal açıklık getirmesi lazım. Açıklık getiremiyorsa Antep'ten Nabi Avcı'ya sesleniyorum istifa etmesi lazım. İstifa etmezse bizim öngörümüz şu; TEOG'daki yüzdelik dilim hesaplama sistemindeki hatalar nedeniyle birçok orta öğretimdeki öğrenci diğer eğitimine devam edemeyecek ve okul dışı kalacaktır. Türkiye'yi bir felaket beklemektedir" diye konuştu.
Yıldız, basın toplantısının ardından gençlik kolları üyeleri ile birlikte Gaziantep sokaklarına inerek Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim çalışmalarına destek olacaklarını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.