Egemen Bağış, Darülaceze'de İftar Yemeği Verdi

AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış, Okmeydanı'ndaki Darülaceze’de iftar yemeği verdi.

Egemen Bağış, Darülaceze'de İftar Yemeği Verdi

 AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış, Okmeydanı'ndaki Darülaceze’de iftar yemeği verdi. İftara, başta Darülaceze sakinleri olmak üzere, AK Parti Milletvekilleri Volkan Bozkır, Türkan Dağoğlu, Sevim Savaşer, Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan, Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul Metropoliti Yusuf Çetin, oyuncu Şafak Sezer, müzisyen Uğur Işılak ile çok sayıda davetli katıldı.

Geleneksel hale getirdikleri Darülaceze iftarlarının bu yıl 9'uncusunu veren Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış, iftar yemeği öncesinde davetlilerle yakından ilgilendi. Darülaceze'de ezanın okunmasıyla aynı anda oruçlar açıldı. İftar yemeğinin ardından konuklarına hitaben bir konuşma yapan Bağış, her yıl düzenli olarak Darülaceze'de verdikleri iftar yemeğinin kendileri için çok anlamlı olduğunu söyledi. Darülaceze'nin 2. Abdülhamid zamanında kurulduğunu hatırlatan Bağış, Darülaceze'nin toplumda hayırla, yardımla, paylaşmakla, eşit anlamda bir mana kazandığını ifade etti. Darülaceze'nin her kesimi kucaklayan bir mekan olduğunu kaydeden Bağış, Ecdat burayı yaptırırken sadece camisini yaptırmakla kalmıyor, bir havra ve kilise yaptırıyor. Bu akşam farklı inançlara mensup din adamlarının da aramızda bulunmaları, bizim kardeşlik dokumuzun aynen Osmanlı'da olduğu gibi güçlenerek geliştiğini ortaya koyuyor diye konuştu.

"BAŞBAKANIMIZ İÇİN DE DUA ETMENİZİ RİCA EDİYORUM"

2. Abdülhamid'in yaşarken ve öldükten sonra da büyük haksızlıklıklara uğradığını anlatan Bağış, şöyle konuştu: 

"Türk siyaset tarihinin belki de en centilmen, en kibar insanlarından biri olan rahmetli Adnan Menderes'e neler yapıldığını gördük. Rahmetli Turgut Özal'a, rahmetli Necmettin Erbakan'a nasıl çileler çektirildiğini hep beraber takip ettik. İşte şu anda Başbakanımıza da, onun çalışma arkadaşı bizlere de kimileri kimi iftiraları atmaya kalktı. Güneş balçıkla sıvanmadığı gibi, her şey ortaya çıkıyor. Bu ülkenin yükselmesinden nasıl rahatsızlık duyduklarını hep beraber görmeye başladık. Allah o hainlere fırsat vermesin. İnşallah 1923'te başlayan istiklal mücadelemiz, 10 Ağustos 2014'te bir istikbal mücadelesine dönüşecek. İnşallah bu millet tarihinde ilk defa en üst makamdaki liderini direkt seçecek. Bu akşam onun için de dua etmenizi, 10 Ağustos'a kadar da bu duanın gerçekleşmesi için de bir kardeşiniz olarak özellikle rica ediyorum. Ülkemizin istikrarı açısından bu çok önemli."

Müzik programıyla devam eden iftar yemeğinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bağış, Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle vatandaşlarda büyük bir heyecan olduğunu söyledi. Bağış, Başbakanımızın müstakbel Cumhurbaşkanı olarak ülkeye neler kazandırabileceği konuşuluyor. Şöyle bir bakıldığı zaman, gerçekten yakışır, 'adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan'. Bu milletin tarihinde ilk defa halk tarafından seçilecek cumhurbaşkanı olması çok önemlidir. Bizim uzun vadede çok büyük hedefleri yakalamamız için büyük umut veriyor. Hatırlarsınız, geçmişte sayın Başbakanımıza 'Muhtar bile olamaz' demişlerdi. 'Muhtar olamaz' diyen zihniyet gün geldi muhtarın yolunu bulamadı, seçmen kaydı yaptıramadı. Ancak sayın Başbakanımız dünyadaki bütün mazlumların umudu oldu, şimdi de inşallah Cumhurbaşkanımız olacak diye konuştu.











Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.