Erdoğan'dan Gülen'e: 'Senin Lanetin Tutmaz'!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fethullah Gülen’e seslenerek, 'Suçsuzsan, niye gelmiyorsun. Oradan kalkıp da televizyonda falan bol bol laneti niçin okuyorsun. Senin lanetin tutmaz' dedi. Erdoğan ayrıca 2 bin 500 kişiyi de iş müjdesi verdi.

Erdoğan'dan Gülen'e: 'Senin Lanetin Tutmaz'!
Kilis’te düzenlenen iftar programının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı otobüsüne binerek, şehir turuna çıktı. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği Erdoğan için "Bitmeyen şarkının bestekarı" yazılı pankartla karşılandı.

Yoğun ilgi karşısında mikrofonu alan Erdoğan, bölgeye çimento fabrikası kurulacağı müjdesini vererek, fabrikanın yapım çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi. Satranç takımı ve oyuncaklar dağıtan Erdoğan, elinde Türk Bayrağı olan bir çocuğu ise otobüse çağırdı.

Erdoğan, bir süre sohbetin ardından, çocuğa hediyeler verdi. Daha sonra otobüsten inerek, yaya olarak şehri turu attı.

Yoğun güvenlik tedbirlerine rağmen Kilisliler, Erdoğan’ı yakından görmeye çalıştı. Tekrar otobüse çıkarak halka seslenen Erdoğan, teröre karşı 10-15 misli karşılık verildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehitlerimize, bire on, bire 15 ödetilerek, ebedi aleme göçtüler.

Kardeşlerim, Rabbimiz öyle buyuruyor. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ama siz bilemezsiniz’ diyor biz bu yola böyle inandık, koyulduk. Türkiye farklı bir döneme geçiyor. Tüm bu olumsuzluklara, olumsuz gelişmelere rağmen, Türkiye her alanda büyümesinde de devam ettiriyor.

Bu yılın ilk çeyreğinde 4.8 ile Avrupa’nı ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduk. Alan el olmadık, veren el olduk. Bayrama giriyoruz. Bayramlar bizim birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin nişanesidir. Bizim Rabiamız var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

Karşımdaki tabloyu böyle görüyorum. Burada birliği, beraberliği, kardeşliği görüyorum. Ve biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. İkinci özelliğimiz, tek bayraktır. Bayrağımız rengi, şehidimizin kanıdır.

Hilal bağımsızlığımızın ifadesi yıldız şehidimizin ta kendisidir. Şu güzelliği görüyor musunuz. Bu şehitler, bu bayrak, bu vatan için şehit oldular. Bayrakları, bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bir toprağın üstünde ölen yoksa o toprak olmaz, tarladır.

Eğer ölen olursa vatan olur. Bu vatan üzerinde operasyon, ameliyat yapmak isteyenler, elhamdülillah bu milleti buldu. Güneydoğu’da bu operasyonlar kararlı bir şekilde yürüyor mu? Yürüyor. Mardin’de Cizre’de, askerimizin, polisimiz, korucularımızla beraber iftar yaptık. Sonuna kadar devam dediler. Bırakmak yok. Bu kararlılık, bu azim, inanıyorum ki, bu süreci nihayete erdireceğiz. Bu milletin hainlerine, düşmanlarına vatani ihanette olanlara gereken dersi vereceğiz" dedi.

Senin Lanetin Tutmaz

Paralel yapı ile ilgili sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Başka bir devlet bu devletin içerisinde olamaz. Paralel devlet, ne paralel devleti. Nerede paralel devletin başı? Pensilvanya’da. Yandaşları nerede? Dağılmışlar. Diğerleri nerede cezaevinde, niye gelmiyorsun.

Suçsuzsan, niye gelmiyorsun. Oradan kalkıp da televizyonda falan bol bol laneti niçin okuyorsun. Senin lanetin tutmaz. Milletin ailelerini bozdun, huzurunu kaçırdın. Ailelerimizi böldüler. Ödeyecekler bedelini. İnlerine ne girdik mi? Girdik. Şimdi de dağıldılar, kaçıp gidiyorlar. Bırakmayacağız. Mal, can, akıl, nesil, güvenliği bizim üzerimizde görev. Bu görevi, Cumhurbaşkanı ile hükumeti ile tüm kurumları yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yine Aynısı Olsa Yine Yaparız


Erdoğan, Suriyelilere destek konusunda ise "İnşallah, birlik, beraberlik içerisinde bu yollarda yürüyeceğiz. Biz Kilis, birbirimizi Allah için seveceğiz. Muhacir Suriyeli kardeşlerimize ev sahipliği yaptınız. Varil bombalardan, konvansiyonel silahlardan kaçan Suriyeli kardeşlerimize bağrınızı açtınız. Bunun içi ne kadar teşekkür etsek azdır. Avrupalılar gibi biz kapıları kapatmadık. Yine aynısı olsa, yine aynısını yaparız. Bize, millete yakışan odur da onun için" dedi.

Karadan Gemileri Yürüten Fatih’in Torunlarıyız

Osmangazi köprüsünün açılışını yapıldığını hatırlatan Erdoğan, denizin altından geçirilen Marmaray projesi ile 1 milyon 350 bin insan geçtiğini kaydetti. Erdoğan, "Perşembe günü Osmangazi köprüsünün açılışını yaptık. Rabbime hamdolsun.

Nerelerden nereye geldik. Marmarayı açtık, 4 senede Marmaray’dan 1 milyon 350 bin insan geçti. Nereden, denizin altından. Kimse yapamadı, biz yaptık. Çünkü karadan gemilerini yürüten Fatih’in torunlarıyız. Biz de denizin altından hamdolsun Marmaray’ı yürüttük" şeklinde konuştu.

Avrasya Tüneli 26 Aralık’ta Bitiyor


Cumhurbaşkanı Erdoğan, denizin altından otomobillerin geçebileceği tünel yapım projesi olan Avrasya Tüneli’nin ise 26 Aralık’ta tamamlanacağı müjdesini verdi. Erdoğan "26 Aralık’ta boğazın altından bu defa otomobillerin geçeceği 105 metre derinlikte Avrasya Tüneli’ni geçireceğiz. Avrupa’dan Asya’ya, Asya’dan Avrupa’ya. Bitmedi, Yavuz Sultan Selim köprüsünü de yapıyoruz, çalışmaları bitiyor. Köprünün de bitişi ile birlikte attığımız adımlar hızla devam edecek" dedi.

İş Müjdesi


Erdoğan, Kilis’e üniversite yapıldığını hatırlatarak, Hassa tüneli, yol, hastane, TOKİ konutları gibi yapımı devam eden projeler hakkında bilgi verdi. Özel bir firma tarafında yapılacak çimento ile de 5 bin kişini istihdamı sağlanacağını anlatan Erdoğan, işsizlerin ise İŞKUR’a müracaat etmesini istedi. Gençlere Ramazan Bayramından sonra iş müjdesi veren Erdoğan, "İŞKUR’a müracaat etmeyi ihmal etmeyin. Bayramdan sonra 2 bin 500 kişiyi işe yerleştirecek diye konuştu.

Konuşmasının ardında tekrar otobüsten inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Mehmet Demirci isimli yemeniciden 42-43 numaralarda 2 çift yemeni ismi verilen ayakkabı satın aldı. Ziyaretin ardından Erdoğan, karayolu ile kentten ayrıldı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.