Erdoğan Gül'e kapıları kapattı

Erdoğan, Abdullah Gül'e Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığının kapılarını kapattı...

Erdoğan Gül'e kapıları kapattı
Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda "Başbakan ve Genel Başkan ayrı kişiler olmayacak" dedi. Erdoğan bu sözüyle Genel Başkanlığa göz kırpan Gül'e kapıları kapattı.
Başbakan Yardımcısı Arınç, Erdoğan'ın "konuşmayın" demesine rağmen yasağı delmiş ve Hürriyet'e verdiği röportajda "Gel denirse Gül'ün çevirmez" diyerek, AKP 'nin başına Gül'ün geçmesi gerektiğini ifade etmişti.
Arınç'ın bu değerlendirmesi dün 28 Ağustos'ta görev süresi dolacak olan Gül'e sorulduğunda, "Bunların şimdi sırası değil" demiş ama "Ben nihayetinde AK Parti'nin kurucusuyum. Bunlar günü geldiğinde kendi aramızda konuşacağımız konular" diyerek kapıyı açık bırakmıştı.
Gül ve Arınç'ın bu hamlelerine Başbakan Erdoğan'dan dün yanıt gecikmedi. Habertürk'ün haberine göre Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı olması halinde “eşbaşkanlık” olarak nitelendirilen genel başkanlık ile Başbakanlık’ın ayrı iki isimden oluşmasını öngören modele kapıyı kapattı.
Erdoğan, "Başbakan ve Genel Başkan ayrı kişiler olmayacak" açıklaması yaptı.
Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri, Gül'e adrese teslim mesaj olarak algılandı. Zira Abdullah Gül , milletvekili olamadığı için en azından 2015'e kadar yasalara göre Başbakan olamayacak. Dolayısıyla Erdoğan, "Başbakan ve Genel Başkan ayrı kişiler olmayacak" sözü ile Gül'e şimdiden kapıyı kapattı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.