Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Terör örgütü PKK'nın önemli isimlerinden "Bahoz Erdal" kod isimli terörist Fehman Hüseyin'in öldürüldüğüne ilişkin çıkan çeşitli haberlerinin hatırlatılarak, "Eldeki bilgi nedir? İstihbarat kaynaklarından gelen son durum nedir? Hükümetten resmi açıklama ne zaman gelecek?" şeklindeki soru üzerine Kurtulmuş, hükümet olarak resmi bir açıklama yapmak için ellerinde hukuki mesnetlerin olması gerektiğini ifade etti.

Kurtulmuş, ilk andan itibaren Bahoz Erdal'ın öldürüldüğüyle ilgili birtakım haber kaynaklarından bilgilerin geldiğini dile getirerek, şöyle devam etti: "Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve benim açıklamalarımızda, biz gelen bilgilerin teyide muhtaç olduğunu ifade ettik.

Çünkü nihayetinde gelen bu bilgilerin bir kısmı istihbarat bilgileri, bir kısmı da birtakım haber kanallarının paylaşmış olduğu bilgiler. Bu bilgilerin bizim resmi kanallarla teyit edilebilmesi için hukuki olarak doğrulanabilir olması lazım. Dolayısıyla henüz bizim elimizdeki bilgiler, teyit edilebilir bilgiler değildir.

Evet, işte bugün olduğu gibi aksi yönde birtakım haber kanallarından da bilgiler geliyor. Biz bu bilgi teyit edilip netleştiği taktirde hiç şüphesiz, anında bunu kamuoyuyla paylaşırız ama bugün itibarıyla, şuan itibarıyla söyleyeceğimiz bundan ibarettir.

Haber kanalları ve istihbarat bilgilerinden gelen bilgiler öldürüldüğü yönündedir. Aksine çok nadir olmakla birlikte, ilk sefer bugün olduğu gibi, aksine bilgiler de mevcuttur. Ama bizim net bit şey söylememiz için hukuki olarak bu sonucu doğrulayan birtakım delillere, mesnetlere ihtiyacımız var.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bizim kendi istihbarat kaynaklarından gelen haberler öldürüldüğü yönünde mi?" sorusunu ise şöyle yanıt verdi:

Hiç kuşkusuz bizim istihbarat kaynaklarının da, çünkü bu istihbaratın alınmasının mevzu bahis olduğu alanın ne kadar karışık, ne kadar çetrefilli, ne kadar karmaşık olduğunu göz önünde bulundurursanız, bizim istihbarat birimlerimiz de farklı kanallardan bunları teyit etmeye çalışıyor. Onların aldığı bilgiler yönünde de bu bilginin, emarenin ortada olduğu, kuvvetli olduğu bilgisi var. Ama henüz teyit edilmiş bir bilgi değildir.