İhsanoğlu İçin Antalya'da Ortak Destek Çağrisi

ANTALYA'da CHP ve MHP'yle birlikte 6 siyasi partinin il başkanı, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için destek çağrısı yaptı. Antalya'da CHP İl Başkanı Devrim Kök ve MHP İl Başkanı Osman Çetin, Cumhurbaşkanı...

İhsanoğlu İçin Antalya'da Ortak Destek Çağrisi
ANTALYA'da CHP ve MHP'yle birlikte 6 siyasi partinin il başkanı, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için destek çağrısı yaptı.

Antalya'da CHP İl Başkanı Devrim Kök ve MHP İl Başkanı Osman Çetin, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen 4 siyasi partinin il başkanlarıyla ortak basın toplantısı düzenledi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısına, CHP ve MHP il başkanlarının yanı sıra, Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Hasbi Ünal, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İl Başkanı Ali Buldu, Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanı Metin Oktay ve Liberal Demokrat Parti (LDP) MYK Üyesi Antalya Sorumlusu Mustafa Dilek katıldı.

YA DİKTATÖRLÜK YA PARLAMENTER SİSTEM

Toplantıda ilk sözü alan CHP İl Başkanı Kök, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye için tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Devlete bir baş seçiyoruz. Kimseye ideolojik bakış açısıyla yaklaşmayan, siyaset üstü, güven ve huzur yaratacak, milletin korkusuz güven içinde yaşamasını sağlayan, farklılıkları bir zenginlik olarak kabul eden baba kucağı gibi kucaklayan, bir cumhurbaşkanı seçeceğiz" diye konuştu.
Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde sağlanan uzlaşının Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir devrim olduğunu savunan Kök,“Antalya'da biz de siyasi partilerin il başkanları olarak genel başkanlarımızın aldığı kararların arkasındayız. Büyük uzlaşının bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Ülkemizin geleceği için büyük bir adım olduğuna inanıyoruz" dedi. Siyasi partilerin Türkiye'nin geleceği adına sergiledikleri bu birliktelik sonrasında artık seçmenin bir karar vermesi gerektiğini dile getiren Kök, şöyle konuştu:
“Vermemiz gereken karar şudur, bir diktatörlüğe giden, tek adama, tek partiye giden bir sisteme, yapıya devamı mı yoksa parlamenter sistemin korunması ve geliştirilmesi midir? Biz Türk milletinin sağduyusuna güveniyoruz. Herkesin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyeceğine inanıyoruz."

Kök, İhsanoğlu'nun ertelenen 9 Temmuz Antalya ziyaretinin ise 26 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşeceğini söyledi.

YA ADALETSİZLİK YA HUZUR

MHP İl Başkanı Osman Çetin ise siyasi partilerin uzlaşısıyla çatı aday olarak ortaya çıkan İhsanoğlu'nun artık Türk halkının ortak kararı olduğunu söyledi. İhsanoğlu'nun milletin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin adayı olduğunu belirten Çetin, “İnşallah 10 Ağustos'ta adaletsizlik, hukuksuzluk, baskı rejimine bir son vererek, adaleti, huzuru, rahatı, birliği, dirliği Ekmeleddin İhsanoğlu ile ekeceğiz" dedi.

DEMOKRATLARIN ADAYI İHSANOĞLU'DUR

DP İl Başkanı Ünal ise İhsanoğlu'nun milletin kabullendiği bir aday olduğunu söyledi. Ünal, “Eski ANAP'lılara ve DYP'lilere sesleniyorum, biz DP'liyiz ve bizim adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'dur. Oylarınızı İhsanoğlu'na vermenizi rica ediyorum" dedi.

ATATÜRK'Ü SEVDİĞİ İÇİN İHSANOĞLU

BTP İl Başkanı Buldu da “Atatürk'ü sevdiği için, kendini yüce Türk milletine, gençliğe adadığı için, Atatürk cumhuriyetine sahip çıktığı için Ekmeleddin İhsanoğlu diyoruz" diye konuştu. DSP İl Başkanı Metin Oktay da İhsanoğlu'nun Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın elindeki en büyük silahı aldığını belirterek, “20 yıldır sürdürdüğü din sömürüsünü artık yapamayacak" dedi. LDP Antalya sorumlusu Mustafa Dilek ise İhsanoğlu'na destek vererek, Başbakan Erdoğan'ın kendisinin cumhurbaşkanı seçilmesi için kurduğunu savunduğu oyunu bozacaklarını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
AntalyaÇağrıDestek
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.