Kılıçdaroğlu: Oraya Oturacak Kişinin Ahlaklı Olması Lazım

İbrahim MAŞE-Mehmet OKUR/ SİLİFKE,(Mersin),() - MERSİN'in Silifke İlçesi'nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek isteyerek, "Oraya oturacak kişi 76 milyonu...

Kılıçdaroğlu: Oraya Oturacak Kişinin Ahlaklı Olması Lazım

İbrahim MAŞE-Mehmet OKUR/ SİLİFKE,(Mersin),() - MERSİN'in Silifke İlçesi'nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek isteyerek, "Oraya oturacak kişi 76 milyonu temsil edecek. Oraya oturacak kişinin ahlaklı olması lazım, bilge olması lazım, devletin sigortası olması lazım. Onun için bu ülkeye, Ekmeleddin gerekiyor" dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın da eşlik ettiği Kemal Kılıçdaroğlu, Silifke Belediyesi Hizmet binası önünde yaklaşık 6 bin kişiye hitap etti. Seçim otobüsü üzerinde konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenerek şunları söyledi: "Adamlarına talimat veriyor 'Git şu adamı tekmelet' diye. Gitti vatandaşına tokat attı. Şimdi kalkmış diyor ki 'Ben Cumhurbaşkanı olacağım.' Sen tekmelettin biz diyoruz ki 'Ekmeleddin.' 'Cumhurbaşkanı olacağım' diyorsun ama sen Cumhurbaşkanı olamazsın. Bir kişinin Cumhurbaşkanı olması için halkını sevmesi lazım. Görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, bütün vatandaşlarını kucaklaması lazım. Bu topraklara neyi ekersen onu biçersin. Gelin bu topraklara bereketi ekelim, birliği ekelim, kardeşliği ekelim, saygıyı ekelim. Gelin 'Bu topraklarda ekmek için Ekmeleddin' diyelim. 10 Ağustos'ta sandığa gideceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'ne saygınlığı olan, itibarı olan bir bilim adamını, bilgeyi Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtacağız bu ülkenin huzuru için. Kavgadan bıktık, huzurun olsun. Orası siyasi makam değil. Siyasetçilerin işi değil orası. Oraya oturacak kişi 76 milyonu temsil edecek. Oraya oturacak kişinin ahlaklı olması lazım, bilge olması lazım, devletin sigortası olması lazım. Yabancı ülkelerle, devlet başkanları ile konuşurken mutlaka sözünün ağırlığı olması lazım. Onun için bu ülkeye, Ekmeleddin gerekiyor. Huzur için, barış için, kardeşlik için, dostluk için, saygı için bunu yapmamız gerekiyor. Ben Evliya Çelebi gibi geziyorum ve sizden de günde 10 dakika çalışmanızı istiyorum. Bir başka partiye sempati duyan bir vatandaşı, Ekmeleddin Bey için ikna edin. Çünkü bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Bu ülkenin kavgaya değil barışa ihtiyacı var. Onun için gelin Anadolu toprağını yeniden ekelim. Huzur ekelim. 'Ekmek için de Ekmeleddin' diyelim."
'İSRAİL HÜKÜMETİNE HİZMET EDİYORSUN'
Konuşmasının ardından Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut'u makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Gazze ile ilgili sorularını yanıtlayarak şöyle konuştu:
"Sen Kürecik Radar İstasyonu'nu açık tutarak İsrail hükümetine hizmet ediyorsun. Ben bunu millete söylüyorum, o rahatsızlık duyuyor. Ben daha önce ona dedim ki, boynunda asılı olan madalyayı adam gibi git iade et. İade et bizde senin arkanda duralım. 'İade etmem' dedi şimdi onlar karar aldılar 'Madalyamızı ver' diye. Acaba hiç utanmıyor mu? Milletin yüzüne nasıl bakacak? Ortalıkta geziyor 'Ben Cumhurbaşkanı olacağım' diye. Önce boynundaki madalyayı çıkaracaksın millete hizmet etmek için. Eğer Gazze'de kan akıyorsa, Suriye'de kan akıyorsa, Irak'ta kan akıyorsa dönüp bir kendine bakmalı. Niye buralarda kan akıyor? Konuşmakla sorun mu çözülür. Dış politikada konuşarak sorun çözülseydi, şimdi hiçbir sorun kalmamıştı. Gazze'de akan kanın sorumlusu da o."
Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Mustafa Turgut'un plaket verdiği CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Mersin'in Merkez Mezitli İlçesi'ndeki iftara katılmak için ilçeden ayrıldı. 

FOTOĞRAFLI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.