MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, Başbakan Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı koltuğuna oturmak için halkı yanlış yönlendirdiğini söyledi. Yalçın, "AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı maalesef mikrofonu her gördüğü yerde Cumhurbaşkanı koltuğuna oturmak için halka yalan yanlış bilgi veriyor" dedi.
Partisinin Gaziantep il teşkilatının bayramlaşma törenine katılan Edip Semih Yalçın basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde çıkan çatışmada 3 askerin şehit olmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın PKK ifadesini kullanmadığı yönündeki açıklamasını eleştiren Yalçın, "Başbakan doğruları çarpıtmakta, halkı bilgilendirirken kendi çıkarları doğrultusunda beyanat vermekte. Ceylanpınar hadisesi de bu. Siz 12 yıl boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri'ni adete iğdiş edip itibarsızlaştırırsanız olacak hadise budur. Düne kadar terörün bittiğini söyleyen iktidar mensupları orada yaşanan olayları nasıl terörün dışında nasıl izah edebilecekler? Mesele orada sadece şehitlerimizin olması veya terör olaylarını çağrıştıran bir takım hadiselerin olması değildir. Dikkat ederseniz başta Gaziantep olmak üzere güneydeki bütün illerimizde sınır güvenliği yoktur. Sınırlar kevgire dönmüştür, isteyen istediği şekilde elini kolunu sallaya sallaya Türkiye'ye girip çıkabilmektedir" diye konuştu.
BAŞBAKAN KENDİ ORDUSUNU KURMAK İSTİYOR
Başbakan Erdoğan'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden sonra Emniyet Teşkilatı'nı da sıkıntıya sokmaya çalıştığını belirten Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Erdoğan'ın kendi ordusunu ve kendi emniyet teşkilatını kurmaya çalıştığını söyleyerek şöyle konuştu:
"Türkiye'de iki tane devletin eli altındaki silahlı kurum ve müessese Sayın Başbakana ram olmak durumundadır. Kendi öyle istiyor, öyle gerçekleşmesini arzu ediyor. Adeta kendi ordusu ya da kendisine bağlı emniyet teşkilatı isteyen bir yapı içerisinde. Bu demokratik ülkelerde görülmez, görülmemelidir. Bu diktatörlüklerde mevcut olan bir düzen şeklidir. Milli İstihbarat Teşkilatı'nı son çıkardığı yasayla kendisine bağlı MİT haline getirdi. Aynı şeyi emniyette ve TSK'da da görmek istiyor anladığımız kadarıyla."
SAYIN BAŞBAKANI ÇOK KISA SÜREDE KELEPÇELİ GÖREBİLİRİZ
Emniyet içindeki paralel yapıya yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan olaylara da değinen Edip Semih Yalçın, yaşanan olayları 'zulüm' olarak nitelendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da operasyonlarda gözaltına alınan polisler gibi kelepçelenerek hakim karşına çıkacağını ifade eden Yalçın şöyle devam etti:
"Siz kendi müesseseniz içerisindeki belirli isimleri görevlerini yaptıkları için, takibata alıyorsanız ve bu takibatı da yasal ölçülerin dışına çıkarak; kelepçe veya buna benzer işkence yöntemleriyle zapturapt altında tutarsanız, buna zulüm etmek denir. Sayın Başbakan'ın yaptığı da zalimlikten başka bir şey değildir. Şunu çok iyi bilmek gerek Sayın Başbakan bu yaptıklarının hesabını mutlak suretle verecektir. Çünkü zalimler eninde sonunda yaptıklarının hesabını halk önünde, yargı önünde veya başka bir suretle verecektir. Bugün o insanlara büyük bir ihtimalle suçları olmadığı halde kelepçe takıyorsa, çok yakın bir zamanda Sayın Başbakanı da kelepçeli görebilirsiniz. Yargının önüne o şekliyle çıktığına şahitlik edebiliriz."
Semih Yalçın ve MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan daha sonra bayramlaşmak için gelen partililerin tebriklerini kabul etti.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha