Soylu'dan CHP'ye HDP Eleştirisi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Dün maalesef ana muhalefet partisinin HDP ile işbirliği ve bu konuda düne kadar defalarca tekrarladıkları dokunulmazlığın kaldırılması meselesi, ne zaman rasyonel bir şekilde masaya geldiğinde nasıl bir U dönüşü yapıldığını bir kere daha gördük” dedi.

Soylu'dan CHP'ye HDP Eleştirisi
Trabzon’da bir otelde bugün ‘Trabzon Girişimcilik Zirvesi’ düzenlendi. Zirveye Bakan Soylu’nun yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi GÜmrükçüoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, TAV Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, iş adamları ve girişimciler katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, zirvede yaptığı konuşmada, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili olarak, “Daha düne kadar Türkiye’deki tüm dokunulmazlıklar kalksın diyenler üzülerek görmekteyim ki şimdi farkı düşünüyorlar. Daha 16 kişi PKK teröristleri tarafından katledildi.

Bunlar sivil insanlar ve bu insanlar evinde otururken, sohbet ederken yarım saat sonra başına neler geleceğini bilmeyen insanlar. Bütün bunları yaşarken, eğer Türkiye Büyük Millet Meclisi siyaset sorumluluğunu yerine getirmezse, şu büyük heyecanı yarın taşımamız çok zor olur.

Bu bizim de muhalefet partileri içinde böyledir. Siyasetçi hem sözü hem özü bir olandır. Dün maalesef ana muhalefet partisinin HDP ile işbirliği ve bu konuda düne kadar defalarca tekrarladıkları dokunulmazlığın kaldırılması meselesi ne zaman rasyonel bir şekilde masaya geldiğinde nasıl bir u dönüşü yapıldığını bir kere daha gördük.

Bunların sorumlusu siyaset değildir. Bu tabloyu dün hiçbir arkadaşımız tepki göstermeden, sadece milletin önüne konulmuş bir tiyatronun millet tarafından nasıl seyredilmesi gerektiğini düşünerek sessiz bir şekilde izledik. Bunu üzülerek ifade etmek istedim” dedi.

65. HÜKÜMET İNŞALLAH

İhracat yaparak ekonomiyi büyüteceklerini ve finans sektöründe önemli adımlar atacaklarını dile getiren Bakan Soylu, “Biz bu toplumunun sorumlu insanlarıyız. İhracat yapacağız, ekonomiyi büyüteceğiz, finans sektöründe önemli adımlar atacağız tüm bunların yanında 23 milyar dolarlık uluslararası yatırımlara ulaştığımız gün daha yeni başladık diyeceğiz.

Ama; Türkiye’yi öyle badirelerle karşı karşıya bıraktılar ki, 16 milyar doları neredeyse ülke açısından iyi görülüyor, 20 milyar, 30 milyar, 40 milyar dolarlık yatırımları da kendimize hedef koyuyoruz. Bunun için Türkiye hem demokrasi, hem siyasi hayatın, hem de istikrarın iyi bir noktaya gelmesinin lazım geldiğini biliyoruz ve bu konuda hep beraber çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

2019 yılına kadar bir çizgi içerisinde devam edeceklerini vurgulayan Bakan Soylu, “Yeni hükümetin başarılara imza atacağını dile getiren Bakan Soylu, “65. hükümet inşallah umutlarla başlayacaktır ve inşallah 2019 yılına kadar da Allah nasip ederse çok güzel bir çizgi içerisinde 64. hükümetin ortaya koyduğu perspektif ve 2002 yılından itibaren bize milletin verdiği perspektif ve hedefler doğrultusunda kendi çalışmalarını devam ettirecektir.

İnanıyorum ki önümüzdeki günler bugünden çok daha iyi, ondan sonraki günler de önümüzdeki günlerden çok daha iyi bir şekilde olacak ve gelişecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından Bakan Soylu’ya plaket verildi.

Anahtar Kelimeler:
ChpHdpSüleyman Soylu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.