Erkan Bey, Şirketinizin kuruluş öyküsünden bahseder misiniz?

Şirketimiz 1970’li yılların başında, rahmetli babam Süreyya GÜL tarafından Sürat Beynelmilel taşımacılık A.Ş. olarak kuruldu. O yıllarda İskenderun limanından Irak, Suriye, Sudi Arabistan gibi ülkelere transit taşımacılık yaparak sektöre hızlı bir giriş yapan şirketimiz, 1980 li yıllarda Türkiye genelinde farklı bölgelerde açtığı irtibat ofisleri ve lojistik üstleri ile Türkiye’nin en büyük araç filosuna sahip şirketi olmayı başardı. Devir aldığımız bayrağı daha da başarılı bir noktaya taşımak adına, 2008 yılında Azure Grubu kurdum. Azure Grup Lojistik alanında kendini kanıtlayan bir marka oldu. Devam eden yıllarda istihdam ve ülke ekonomimize katkı sağlamak adına farklı sektörlerde yatırım yaptık. %100 Yerli ve milli bir şirket olarak; Yarım asırdır Lojistik, Yenilenebilir enerji, Akaryakıt, Güç kaynağı, Jeneratör ve FMCG gibi birçok sektörde faaliyetlerimiz devam etmekte.

Erkan Bey, Just Cargo sektörde en çok konuşulan markalardan biri oldu. Just Cargo hizmetlerinden ve bu alandaki çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Just Cargo, Azure Grup çatısı altında faaliyet gösteren en genç şirketlerimizden biri. Türkiye genelinde 81 ile hizmet sağlayan bir kargo şirketi. Markamızı oluştururken global bir marka oluşturmak için yola çıktık. Bugün 220 ülkede kapıdan kapıya teslimat yapabilen sektörün en önemli oyuncularından biri haline dönüştük. Türkiye, İtalya, İngiltere, Almanya ve Irak’ta bulunan toplam 150 bin metrekare depo ve dağıtım üslerimizle sektörde fark yaratmayı başardık. Türkiye’de ihracat veya e-ticaret yapan markaların en büyük sıkıntısı lojistik maliyetleri ve depo sıkıntısıydı. Bu sebeple biz sektörel bazda markalara özel çözümler sunuyoruz. Just Cargo’yu kısa sürede güven duyulan bir marka haline dönüştüren en büyük hizmetimiz markalara özel oluşturduğumuz vadeli ödeme seçenekleri ve kurumlara özel ürettiğimiz uygun maliyetli, hızlı çalışma modelleri oldu.

KALİTELİ, BUTİK VE ÖZEL HİZMET

Türkiye ile 220 Ülkeyi birbirine bağlayan, parsiyel taşımacılığın, hizmet kalitesinin, hızlı teslimatın ve birebir iletişimin çok ön planda olduğu, bir kolinin bile müşteri için çok kritik olduğu taşımalarda fark yaratmak Just Cargo’nun çalışma şeklini oluşturuyor. Şu an gerek iş hacmimizle gerekse müşterilerimize sağladığımız hizmetle çok önemli bir noktadayız.

E-TİCARETE ÖZEL ÇÖZÜMLER

Just Cargo, E-Ticarete alanında faaliyet gösteren firmalara hangi çözümleriyle destek oluyor?

E-ticaret sektörünün ülkemizde var olmaya başladığı 90’lı yıllardan bu yana sektörün büyük oyuncuları haline gelen öncü markaları tarafından tercih edilen Just Cargo’da hizmetler, e-ticaret firmalarının sipariş yapıları ve depoları ile bütünleşmiş şekilde sunulmakta. Hem e-ticaret firmalarına hem de bu firmaların müşterilerine anlık veri akışı sağlanmaktadır. Standart ve özel olmak üzere sunduğumuz birçok yakın hizmetin yanı sıra, özellikle e-ticaret firmalarının ve müşterilerinin yoğun olarak kullandığı ve siparişin teslimatı esnasında ürün bedelinin, kredi kartı fiziken kullanılarak kapıda ödenebildiği “Kapıda Kredi Kartı Ödeme” hizmetimiz ile satışı yapılan ürünün alıcısına ulaştırılması ve teslimat anında ürün bedelinin alıcıdan tahsil edilerek satıcıya, yani gönderene aktarılmasını sağlayan “Tahsilatlı Gönderi” hizmetimizi, ortak çalıştığımız KOBİ’lerin ihtiyaçlarına göre özel olarak tasarladık. Bunun yanında Türkiye ve özel lokasyonda bulunan yaklaşık 5 ülkede oluşturduğumuz depo ve lojistik üslerimizle markların e-ticaretinde maliyet ve hız avantajı sağlıyoruz.

Teknolojik ve operasyonel altyapınız hakkında bilgi verir misiniz?

Bir gönderinin teslim alınmasından müşteriye ulaştırılmasına kadar geçen süreyi 5 yıl öncesine göre, teknolojik gelişmelerin de etkisiyle önemli ölçüde kısaltmış bulunmaktayız. Sektörümüzde büyük önem arz eden ve yaşanan zaman kayıplarının en büyük nedenlerinden biri olan yeterli/doğru adres verilerinin düzenlenmesi süreçleri, günümüzdeki teknoloji yatırımları ve özellikle Parser (Adres Ayrıştırıcı) ismi verilen yazılımlar aracılığı ile iyileştirilmiştir. 5 yıl öncesine kadar manuel olarak gerçekleştirilen bu süreçlerin söz konusu yatırımlarla iyileştirilmesi sonucunda, yetersiz adres verileri zenginleştirilmiş ve gönderilerin doğru teslim birimlerine yönlendirilmesi sağlanarak gönderi hızı arttırılmıştır. Tüm bunlara ek olarak, ortak barkod entegrasyonları sayesinde, özellikle yoğun gönderi yapan müşterilerde, tek barkod ile gönderilerin sevkiyatları sağlanmış; bu şekilde ikinci barkodun basılması sürecinde zaman kayıplarının önüne geçilmiş, aynı zamanda ciddi oranda kâğıt tasarrufu yapılarak çevreye karşı daha duyarlı bir yapı kurulmuştur.

Editör: TE Bilisim