800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirildi. Ana temanın “Felsefe ve İnsan” olduğu fuarda Türkiye Felsefe Kurumu ve TÜYAP tarafından  özellikle farklı yaş gruplarına yönelik çocuk ve gençlik etkinlikleri düzenlendi.


Türkiye’nin akademik ve eğitim yayınlarında en büyük kurumlarından biri olan Pegem de yerini aldı. Sektörde birçok ilki gerçekleştirdik diyen Pegem yöneticisi Gürsel Avcı her anlamda yenilikçi ve daima sonraki adımları düşünerek hareket eden bir yayıneviyiz dedi. Zaten sektöre kazandırdığımız birçok ilk de bunun en önemli göstergesi diyen Gürsel Avcı ile fuarı ve Pegem’i konuştuk

Gürsel Bey fuar nasıl geçti?

Fuara gelen ziyaretçilerimizden yoğun ilgi gördük. Nihayetinde fuar beklentilerimizin de ötesinde iyi geçti. Gelen ziyaretçilerimizin görüşleri doğrultusunda şunu söyleyebilirim. Öğrenciler yayınlarımızdan memnun, herhangi bir şikâyet almadık. Bu da kurumumuz adına çok güzel bir şey.


Fuara hangi ürünlerle katıldınız?

Fuara bütün akademik ve eğitim yayınlarımızı getirdik. KPSS kitaplarımız, DGS kitaplarımız, özellikle paragraf soru bankamız çok büyük talep gördü. Görülen bu ilgi bizleri bir hayli memnun etti.

Pegem kendini sektörde nerede görüyor?

Şuanda sektörümüzde bir numarayız diyebilirim. Diğer yayınlardan farklı yanımız eğitimci bir yapıdan gelmemizdir. Eğitim yayınlarımızın sayısını hiç söylemiyorum, akademik kitap olarak bile 800’e yakın yayınımız var. Bu sayı bile bizi yayın evi olarak çok güçlü kılıyor. Öğrenci de zaten bizi biliyor. Birinci sınıftan akademik düzeye kadar her sınıftan öğrencinin bizleri tercih etmesi bunun da en güçlü ispatı.


Öğretmenlik alımlarında mülakatta getirildi. Öğrenciler ne yapmalı Gürsel Bey?

Öğrencilerde mülakattan dolayı bir tedirginlik var. Ama öğrencilerin mülakata girmesi demek KPSS’ye çalışmayacağı anlamına gelmiyor. Öğrencilerde bunun farkında gibi. Çünkü ondukça yoğun bir ilgi görüyoruz fuarda, özellikle de Pegem Yayınlarına. Pegem ailesi olarak sınava girecek bütün öğrenci arkadaşlara başarılar dilerim.