BrainArt HR, olarak 2015 yılında faaliyetlerine başladıklarını kaydeden BrainArt Hr Kurucusu ve Genel Müdürü Özlen Karaçal Uğur, “Kurumsal firmaları aradıkları doğru çalışanlarla buluşturan, ağırlıklı olarak teknoloji alanına odaklanmış, İŞKUR’a bağlı bir “özel istihdam bürosu”. Teknolojide üst düzey pozisyonlardan yazılımın tüm kollarındaki rollere, sistem-network altyapı profesyonellerinden tasarımcılara, veri bilimcilerden yapay zeka alanında çalışanlara ve bu rollerin etrafında çevrelenen daha pek çok teknoloji alanındaki adaylarımızı müşterilerimizle buluşturuyoruz” diye konuştu.

“Türkiye’nin önde gelen e-ticaret firmalarına, bankalarına, holdinglerine, start-up’larına ve perakendeden lojistiğe, otomotivden teknik danışmanlığa, çok geniş bir firma ve sektör ağına hitap ediyoruz” diye konuşan Uğur, “Bu oldukça zor bir iş çünkü sadece doğru adayı bulmak yetmiyor. Hem adayın hem firmanın beklentilerinin uyuştuğu çok bilinmeyenli bir denklemi çözmeye çalışıyoruz. Şu an BrainArt’ta 16 işe alım danışmanı çalışıyor. Ayrıca BrainArt IT firmamızda 50’den fazla teknik danışman olmak üzere yaklaşık 70 çalışan ile dört farklı başlıkta hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

BrainArt’ın Seçme ve yerleştirme,  Outsourcing (Dış Kaynak Kiralama), BrainArt International ve Eğitim gibi hizmetleri bulunuyor.

‘Seçme ve yerleştirme’ hizmeti ile firmaları aradığı doğru çalışanlarla buluşturup, kadrosunda istihdam etmelerini sağlayan. BrainArt;  ‘Outsourcing’ (Dış Kaynak Kiralama) hizmetini ise BrainArt IT isimli teknoloji markası ile birlikte veriyor. Firmaların aradıkları dönemsel teknik kaynağı ‘onlara özel’ olarak buluyor ve ‘teknik danışman’ pozisyonuyla projelerinde görevlendiriyor.

Uğur, ‘BrainArt International’ hizmeti ile ilgili olarak “Bilindiği gibi, yurt dışında teknoloji geliştirme pozisyonlarında, başarılı ve yetenekli Türk mühendislerine oldukça talep var. Bu gibi yurt dışı fırsatlarını Türk teknoloji profesyonelleri ile buluşturup, adaylara uzaktan ya da o ülkeye taşınarak, yabancı firmalar ile çalışma imkânı sunuyoruz” bilgisini paylaştı.

Yine BrainArt olarak İK profesyonellerine yönelik ‘bilişim pozisyonlarında işe alım ipuçları’ isminde, alanında tek olan bir eğitimleri bulunduğunu dile getiren Uğur, “Bu eğitim ile teknik bir mülakatın nasıl yönetilmesi gerektiğini aktarırken aynı zamanda bu alanda etkili mülakat yapabilme becerisini kazandırmaya çalışıyoruz. Ayrıca mülakat tekniklerine yönelik farklı eğitim içeriklerimiz de mevcut” diye konuştu

‘Kadınlar dokundukları her şeyi daha da değerli kılıyor’

BrainArt Hr Kurucusu ve Genel Müdürü Özlen Karaçal Uğur,8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olarak  “Kadınların, girdikleri her ortam için sundukları o kutsal yaratma, üretme, güzellik katma ve farklı bakma güçleri olmasa, dünya nasıl bir yer olurdu acaba? Kadın dokunuşu; her sektöre, her işe, her yere yakışıyor ve değerini artırıyor. Teknoloji sektörü gibi erkek çalışanın daha yoğun olduğu sektörlerde kadının yerinin sağlamlaşması, gücünün hızla artması ve yarattığı farkı görmek şahane. Buna katkıda bulunmak BrainArt’daki tamamı kadınlardan oluşan danışmanlar için de ayrı bir gurur kaynağı” değerlendirmesinde bulundu.