Rüya ilmine göre rüyayı gören kimsenin maddi ve manevi olarak hayırlı adımlar atacağına, maddi ve manevi olarak çok ferahlayacağı bir çalışma ile girerek çok daha iyi yerlere geleceğine, sıkıntıların ve parasızlığın geride kalacağına, ilerleyeceğine bu sayede amaçlarına nail olacağına, maddi ve manevi olarak uğradığı zararların telafi edileceğine, mesleki açıdan aranacak niteliklere sahip olmak için gece gündüz çalışacağına rivayet eder.

Rüyada bebek görmek haberdir, güzel bebek iyi haberdir. Bebek rüyası habere, sevince, mirasa, işe, şifaya yorulur. Rüyasında bebek gören, hastalıktan, üzüntüden kurtulur. Çirkin, cılız, sıska bebek, tatsız haber ve dedikodunun işaretidir. Üstü başı kirli bir bebek kısa süre sonra para geleceğine işarettir.

Molla Camiye göre: Rüyada erkek çocuk görmek müjdeye işaret eder. Rüyada kız çocuğu görmek ise bolluğa, şerefe, zorluktan sonra kolaylığa, kız çocuğunu görmekse, sevinçli bir işle karşılaşılacağına yorumlanır.

Rüyada yeni doğmuş bebek görmek 

İyiye yorumlanmıyor. Rüyada yeni doğmuş çok iyi ve güzel giyimli, giyinmiş bebek görülmesi, sağlıklı ve sevinçli görünüyorsa sıkıntının çabuk atlatılacağına, sıkıntının önemsiz olduğuna işarettir.Evlerin sevinç kaynağı olduklarından rüyada bebeğin görülmesi, sevinç, sürura, bebeği sevip okşamak, sevinçli habere işarettir.

Rüyada ağlayan bebek görmek

Sevilen bir kişinin tatlı sözlerine yorumlanır. Bebek haberdir. Eğer bebek güzelse iyi bir haberdir. Çirkin, cılız, sıska bir bebek kötü haber veya dedikodudur. Üstü başı kirli bir bebek yakın zaman sonra para geleceğine işarettir. Ağlayan bir bebek sevilen kimsenin tatlı sözlerine işaret eder. 

Rüyada oyuncak bebek görmek

Güzel bir yere davet edileceğine, bebeği hediye ediyorsa, sonradan pişman olacağı bir iş yapacağına yorumlanır. Hasta, maraz kadının rüyada çocuk doğurduğunu görmesi, hastalıktan şifa bulmaya delalettir.

Rüyada yere bırakılmış küçük kız çocuğunu yerden kaldırdığını, kucağına alıp o çocuğu uyuttuğunu görmesi, rüya sahibi hapiste, sıkıntı, muhasara altındaysa, bunların hepsinden kurtulmasına delalettir.