Arjantin ve Hollanda maçı öncesi "Harika Şehir" Rio de Janeiro, Arjantinli taraftarların akınına uğradı. Yarın oynanacak final maçına kadar şehre 100 bin Arjantinlinin gelmesi bekleniyor.

Arjantin Havayolları Aerolineas Argentinas'ın Rio de Janeiro'ya günlük 15 ek uçak koyması bile talepleri karşılayamazken, binlerce Arjantinli özel otomobilleri ve karavanlarıyla 2500 km'lik Rio yollarına düştü. Rio de Janeiro Belediyesi daha önce Sambadrom'un bir kısmını araçlara açmış, ücretsiz duş, mutfak ve tuvalet servisleri kurmuştu. Bu son Arjantin akınıyla birlikte Sambadron'un bütün bölümleri futbolseverlerin hizmetine açıldı.

Brezilya hükümeti de final maçı öncesi güvenlik önlemlerini iki katına çıkardı. 26 bin polis maç günü görev alacak.

SOKAK ŞENLİĞİNDE GERGİNLİK VE POLİS MÜDAHALESİ

Rio de Janeiro sokakları ve Copacapana plajı çevresi tamamen gökmavisi renklerine bürünürken, kentin ana dili adeta İspanyolca oldu. Copacabana plajında gün boyu dans edip eğlenen Arjantinliler akşam saatlerinde şenliklerine yolda devam etmek isteyince polisle aralarında gerginlik çıktı. Polis zaman zaman biber gazıyla müdahale ederek Arjantinli taraftarları plaja doğru yönlendirdi. Yaşanan gerginlikte iki kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birinin epilepsi hastası olduğu belirtildi.