Av. Abdullah Kaya: “cas'ın Gerekçeli Kararlarını Paylaşmak Yasak“

 Fenerbahçe camiası, 3 Temmuz Perşembe günü İsviçre Federal Mahkemesi'nin vereceği ara karara kilitlendi. Sarı-lacivertliler, CAS cezasına yürütmeyi durdurma kararı alınması için İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurmuştu. Avukatların...

Av. Abdullah Kaya: “cas'ın Gerekçeli Kararlarını Paylaşmak Yasak“

 Fenerbahçe camiası, 3 Temmuz Perşembe günü İsviçre Federal Mahkemesi'nin vereceği ara karara kilitlendi.

Sarı-lacivertliler, CAS cezasına yürütmeyi durdurma kararı alınması için İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Avukatların yaptığı çalışmalara göre yürütmeyi durdurma kararı alınması ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne dahil olması umuluyor.

Ancak; Federal Mahkeme, Fenerbahçe'nin başvurusunu reddedebilir ya da yürütmeyi durdurma kararı vermeden davayı Eylül veya Ekim ayında yeniden görüşmeye açabilir.

Davaya bakan isimlerden Avukat Abdullah Kaya; yasak olmasına rağmen 137 sayfadan oluşan CAS kararlarının bazı maddelerinin ortalıkta dolaşması ile ilgili açıklamalar yaparken, gelinen noktayı ve son durumu sosyal iletişim aracı twitter hesabından şunları yazarak anlattı:

"CAS kararı ile ilgili açıklama yapanları ibretle takip ediyoruz. Bu kararlar bilindiği üzere CAS'ın resmi sitesinden ilan edilir. CAS, Fenerbahçe ile ilgili kararını sitesinde yayınlamayacağını taraflara tebliğ etmiştir. Alınan bu karar kapsamında gerekçeli karar taraflarca açıklanmamaktadır. UEFA'dan bu kararın bir şekilde elde edildiği anlaşılmaktadır. Halbuki CAS bu kararın yayımını ertelemiştir. Neden acaba? CAS kararını yayınlayacağını söyleyenler, abilerine sorsunlar: Neden CAS kararını yayınlamıyor? Taraflara ne tebligat yaptı?

CAS'ın yayınlamayı ertelediği kararın peşine düşeceklerine, önce oturup kendi savunmalarını hazırlamalarını tavsiye ederim. CAS kararını kes-yapıştır-montajla yöntemi ile kafa karıştırmada kullanmaya kalkıyorlar. CAS kararındaki muhalefet şerhleri görülmüyor. CAS kararını saklamıyoruz, CAS'ın taraflara tebligatına uyuyoruz. İsviçre Federal Mahkemesi'ne zaten bu karar için başvuru yapıldı. CAS kararına dair itirazlarımız şu anda İsviçre Federal Mahkemesi önündedir. Kararda lehimize de çok kısım vardır.

UEFA ile Fenerbahçemiz davalık oluyor, CAS her iki tarafa da 'Kararımı açıklamıyorum, saygılı olun' diyor. Bir durun bakalım, Size ne? 'Bu yaz çok sıcak geçecek' demiştim, öyle de olacak. Fenerbahçe'nin haklılığı tescillenecek. Ya 17 Temmuz savunmalarını yayınlasınlar ya da CAS neden kararı yayınlamamış, onu yazsınlar. El ele, kol kola izah etsinler bu iki konuyu. Biz hukuka hala inanıyoruz, hala güveniyoruz. Hukuktan başka çaremiz olmadığını biliyoruz. Ne kadar acı çeksek de hukuktan ayrılmayız. Hukuk içinde kaldığımız için de her zaman ve daima mahkemelere saygıyı gözetiriz, ama sonuna kadar da hakkımızı savunuruz. Mahkeme, taraflara 'Şu şu karar alınmıştır' diyorsa, Fenerbahçe bu karara uyacaktır- her zaman da uymuştur. Mahkemeye saygılı olmak demek, kararı kabul etmek değildir. Gerçek yavaş yavaş da olsa, kendi kendisini gösterecektir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.