G.SARAY kaptanı Sabri Sarıoğlu’nun, kadro dışı bırakılmasını dün Türkiye Hürriyet’ten öğrendi, tecrübeli futbolcuyla ilgili gün boyu sıcak gelişmeler yaşandı... Sarı kırmızılılarda 11 yıllık dönemi Prandelli’nin raporu ile sona eren ve 26 kişilik Avusturya kamp kadrosunun dışında kalan Sabri, ayrılık ateşini yaktı... İtalyan hocanın İstanbul’a ayak bastığı salı günü kendisini Florya’da karşılayan tek oyuncu olan Sabri, bu kararın altında ise Prandelli’nin imzasının olmadığını belirtti.

TESİSLERE BİLE GİTMEDİ

MANCINI’nin tavsiyeleri ve yönetime sunduğu raporu dikkate alan Cesare Prandelli, 3 günlük yoğun mesai sonrası Sabri ile birlikte birçok futbolcuyu kadro dışı bıraktı. Önceki gece Sabri’yi arayan idari menajer Cenk Ergün, “Sabah sizi tesislere bekliyoruz. Bir konuda açıklama yapacağız” dedi. Bu çağrı 9 futbolcuya yapıldı.
Bu durum üzerine bir araştırma yapan Sabri kadro dışı kaldığı bilgisine ulaştı. Çok sinirlenen Sabri, telefonda davet edildiği toplantıya da kampa götürülmeyeceği için gitmedi. 17.00’deki idmana da çıkmayıp tesislere uğramadı.

1 YIL DAHA SÖZLEŞMESİ VARDI

KENDİSİNİ arayan dostlarıyla konuşan Sabri’nin, “Bu 3 gün içinde Prandelli’nin aldığı bir karar olamaz. Kaldı ki, geçen sezonun sonunda iyi bir performans sergiledim. Galatasaray benim tapulu malım değil. Yıllarca kaptanlık yaptım. Ayrılığın bu şekilde olması beni kırdı. Böylesi yakışmadı. Artık mesaj alındı. İsterlerse sözleşmemi feshetsinler. Artık kal deseler de kalmam” dediği öğrenildi. 
Bir yıl daha kontratı olmasına karşın Mancini’nin tavsiyeleri ve Prandelli’nin raporu ile Sabri’nin kamp kadrosuna alınmadığı bilgisi de kulüp tarafından verildi.

İtalyan USULÜ kıyım!

Roberto Mancini’nin tavsiyelerine itibar eden Cesare Prandelli, Sabri dışında 9 oyuncunun daha ismini çizdi. Galatasaray’da toplam 10 isim kadro dışı bırakıldı.

G.SARAY Teknik Direktörü Cesare Prandelli, kaptan Sabri Sarıoğlu dışında 26 kişilik kamp kadrosuna 9 oyuncuyu daha almadı. 
Mancini’nin kara listeye aldığı lejyonerler de Prandelli tarafından göze giremedi.
Eboue, Dany ve Ontivero, Avusturya’ya götürülmeyecek. Üç futbolcuya “Kendinize kulüp bulun” denildi. Lucas Ontivero kiralık, diğer iki oyuncu ise bonservisiyle takımdan ayrılacak.

UMUTLAR BİTTİ

Prandelli bir şans daha vermesi beklenen Engin Baytar için de Mancini’nin raporuna itibar edip geçen sezon kara listede yer alan oyuncuyla birlikte Gökhan Zan’ı da liste dışında bıraktı.
Ayrıca Yiğit Gökoğlan, Sercan Yıldırım ve devre arasında alınan Endoğan Adili, Kaan Baysal ile birlikte toplam 10 futbolcu kadro dışı bırakılmış oldu.

Mancini’nin gözdesi de gitti

VUSTURYA kampına 10 futbolcuyu götürmeme kararı alan G.Saray’da, 11. isim olarak Ceyhun Gülselam’la da yollar ayrıldı. Mancini’nin gözdesine kadroda düşünülmediği iletildi.

KADRO DIŞI KALANLAR

Sabri
Eboue
Dany
Ontivero
Engin
Gökhan
Yiğit
Sercan

Endoğan
Kaan