Beşiktaşlı isimler var: Ahmet Dursun, Adnan Aybaba, Ali Eren Beşerler, Murat Cevahir, Murat Varol, Metin Keçeli.

İstanbul'da yapılacak mezar yeri için Beşiktaş Belediyesi ve Eyüp Belediyesi ile görüşülen proje en kısa zamanda hayata geçirilecek.

İlk kim defnedilecek?


Dünyada ilk örneğini Alman futbol takımlarından Schalke 04'ün uyguladığı projenin ikincisini Beşiktaş hayata geçirecek. Projenin en büyük merak konusu da Beşiktaş Mezarlığı'na ilk kimin defnedileceği? Beşiktaş'ın bir yaşam biçimi olduğunu söyleyen Ersin, "Malum, hepimiz bir gün Allah'ın emri, bu dünyadan göçeceğiz. Beşiktaşlı gibi yaşamaya gayret ediyoruz. Öldükten sonra da Yiğit namı ile anılsın istedim" dedi. Gerekli bürokratik görüşmeleri bitirdiğini belirten Ersin, bir mimar dostuna projeyi çizdirdiğini sözlerine ekledi.

1903 mezar taşında Beşiktaş logosu
Beşiktaş mezarlığında her detaya dikkat edildiğinin altını çizen Mert Ersin, şunları aktardı: "Burada 1903 tane mezar yeri var. Tabii ki mezar taşlarında, Beşiktaş logosu yer alıyor. Her projede olduğu gibi kulübün onayı ve bakış açısı en önemlisi. Aynı zamanda buradan gelen paranında Beşiktaş Kulübü'ne kalacağını belirtelim." "Bu arada lütfen geliri hesaplarken iyi yerdeki bir kabristanın, kaç para olduğunu göz ardı etmeyelim. Eminim ki, bir çok Beşiktaşlı, bu proje hayata geçtiğinde kendisine bir mezar yeri edinmek isteyecektir." "Dünyada birçok kulüpte bu projenin örnekleri var. Bende bir yurtdışı seyahatimde önemli bir kulübün mezarlığı olduğunu görerek, bu projeye soyundum."

HAMBURG DA YAPTI


Alman futbol kulübü Hamburg da benzer bir projeyi hayata geçirmişti.