Galatasaray Başkanı Burak Elmas, GS TV ekranlarında Sarı-kırmızılı kulübün gündemine ilişkin açıklamalar yaptı.

İşte Burak Elmas'ın açıklamaları:

Transfer sürecinde hakikaten verilmesi gereken kararlar oluyor. Mevcut bir yabancı hakkı var. Seneye 14 oyuncudan 12'ye düşecek. Sakatlarımız var. Bunların hepsinin aynı anda düşünüp ekisklerin giderilmesi gerekiyor. Torrent ve Luis Campos'la geceli gündüzlü çalışmalar yaptık. Son dönemde hiç alışkın olmadığımız ve kabul edemeyeceğimiz bir lig sıralamasındayız. Çok önemli eksiğimiz olan noktaları belirledik.

"OKAN KOCUK İÇİN GÖRÜŞTÜK AMA OLMADI, PENA'YI ALDIK"

Önceliğimiz kaleciydi. Muslera'nın sakaltığı vardı. Şubat sonu, mart başı dönmesini bekliyoruz. 3-4 tane kaleciyle görüştük. Türk kalecilerle de görüştük. Okan için Giresunspor'la görüştük. Sezon başında kiralamıştık. Ligde çok önemli hedefleri olduğu için vermek istemediler. Başka yerli kalecilerle de görüştük ancak sonuç alamadık. Sonra yabancı kalecilerle görüştük ve Pena'da karar kıldık. Bedava kiraladık. Ücret ödemedik.

"PULGAR TRANSFERİNİ TAMAMLADIK"

Defansif orta sahada da eksiğimiz vardı. Bu eksiğimizi Pulgar'la kapattık. Uzun görüşmeler sonrasında sezon sonuna kadar ücretsiz olarak kiraladık. Buraya gelip resmi imzaları atmasını bekliyoruz. Şu an Bolivya'da milli maç için. O da hemen hazır, takıma katkı verecek oyuncu.

"GOMIS ÇOK İSTEKLİYDİ, GALATASARAY'I ÇOK SEVİYOR"

Mustafa Muhammed, Afrika Uluslar Kupası'nda, Mbaye Diagne'nin sakatlığı var. Ligi ve Galatasaray'ı bilen bir forvet arıyorduk. Gomis'in yeri gitiğinden beri doldurulamadı. 5-6 tane forvet alternatifiyle görüştük. Bu alternatifler arasında en hızlı katkı verecek ve gelecek seneki yabancı futbolcu kararlarımızı etkilemeyecek bir isim almak istedik. Gomis çok istekliydi. Kulübü de sahiplenen bir isim. Burada işinin bitmediğini söyledi. Galatasaray'ı çok seviyor. Takıma pozitif anlamda katkı yapacak bir futbolcu ve böylece 3 transfer gerçekleştirdik.

GEDSON FERNANDES GERÇEKLERİ

Omar'la birlikte yabancı sayımız 15'ti. Antrenmanlarda çok iyi. Hocamız ondan faydalanmayı düşünüyor ancak kısa sürede bazı oyuncularla yollarımızı ayırmamız gerekiyordu. Yedlin ayrıldı, Luyindama ayrıldı. Son dönemde görüştüğümüz ve çok konuşulan isimlerden biri de Gedson Fernandes'ti. Biz istediğimiz menajere ulaşırız. Oyuncuyu istiyorsak, istediğimiz zaman bulur görüşürüz. Gedson taraftarın çok sevdiği ve daha önce takımda forma giymiş genç bir oyuncumuz. Sınırsız bir yabancı bir hakkımız yok. Benfica Gedson için 2 sezonluk 1 milyon euro kira ücreti ve 7.5 milyon euroluk satın alma opsiyonu istedi. 10 milyonluk teklif gelirse oyuncunun ayrılacağı şekilde teklif verdi. Gedson'u isteseydik alırdık ancak önceliğimiz olmadığı için almama kararı aldık.

Editör: TE Bilisim