BEŞİKTAŞ'ın  anlaşmaya vardığı Chelsea'nin Senegalli forveti Demba Ba, İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı’na menajeri ile birlikte gelen Dembe Ba taraftarlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

İşte Beşiktaş'ın yeni golcüsü Demba Ba 

Beşiktaş'ın Chelsea'de forma giyen Senegalli golcü Demba Ba'yı kadrosuna katmak üzere.

Beşiktaş'ın transferini büyük ölçüde noktaladığı Demba Ba her ne kadar son dönemde yeterli forma şansını bulamasa da kariyeriyle dikkat çekiyor.

Demba Ba'nın kariyeri

25 Mayıs 1985 tarihinde Fransa’nın Sevr kentinde dünyaya gelen Demba Ba, profesyonel futbola 2005-06 sezonunda Fransa Üçüncü Ligi ekiplerinden Rouen ile başladı.

İlk yurt dışı deneyimini Belçika ekibi Mouscron ile yaşayan Demba Ba, Belçika ekibinde beklentilerin altında kaldı. 2007 yılında Almanya'nın ikinci ligi takımlarından Hoffenheim'a transfer olan Senegalli oyuncu, performansı ile bir çok kulübün dikkatini çekti.

İngiliz ekibi West Ham United'ın teklifini kabul eden Demba Ba Ada yolunu tuttu. West Ham United'da attığı gollerle yükselişini sürdüren Demba Ba, 2011-2012 sezonun devre arasında Newcastle United'a geçti.

Siyah beyazlı ekipte başarılı futbolunu sürdüden 29 yaşındaki oyuncu, 2013 yılında 7 milyon pound karşılığında 3,5 yıllığına Chelsea ile anlaştı. Ba, Chelsea tarihinin ilk Senegalli oyuncusu olurken çıktığı ilk maçta 2 gol attı.


Fransa vatandaşlığı da olan Ba, 2007 yılından beri Senegal Milli Takımı'nın formasıyla 18 maçta forma çıktı, 4 gol attı.

Gol sevinçlerinde secdeye varıyor.

Chelsea'ye transfer olduktan sonra İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Independent'e bir röportaj veren Demba Ba önemli açıklamalar yaptı.

Gol sevinçleriyle ilgili gelen soruya "Siz nasıl günde üç kez yemek yiyorsanız, ben de günde 5 kez ibadetimi yapıyorum" şeklinde cevap verdi. 

Demba Ba ayrıca " Müslüman olmak futbolcu olmaktan daha önemlidir. İyi bir Müslüman aynı zamanda iyi bir insandır. Ben de iyi bir insan olmaya çalışıyorum" ifadelerini kullanmıştı.