Filenin Sultanları Dünya Şampiyonluğuna İnaniyor

ULUSLARARASI Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB) 2014 Dünya Grand Prix'si son turunda A Grubu'nda oynadığı üç karşılaşmayı da kazanarak önemli bir başarı elde eden A Milli Bayan Voleybol Takımı, dünya şampiyonluğuna adım adım ilerliyor.

Filenin Sultanları Dünya Şampiyonluğuna İnaniyor

A Milli Bayan Voleybol Takımı oyuncularından Bahar Toksoy Guidetti ile Meliha İsmailoğlu gazetecilere turnuvaya yönelik açıklamalarda bulundu.

GUIDETTI: "İYİ BİR EKİBİZ GENÇLEŞİYORUZ"

Ay-yıldızlı takımın başarılı orta oyuncusu Bahar Toksoy Guidetti, "Bizim için zorlu bir Grand Prix olacağı zaten gruplar belli olduğunda ortadaydı. İyi bir ekibiz ve gençleşiyoruz. Genç oyuncular yavaş yavaş tecrübe kazanıyor, bu durum milli takıma yansıyor. Her geçen sene iyi bir ekip olmaya başladık. En iyisini yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Rusya ve Japonya gibi ülkelere karşı kazanmanın çok büyük bir gurur ve büyük bir başarı olduğunu ifade eden yıldız oyuncu, ilerleyen şampiyonalarda takımdaki gençleşmenin olumlu etkisinin görüleceğini savundu.

"ANKARA SEYİRCİSİNİN DESTEĞİYLE GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ"

Guidetti, Grand Prix'te Almanya ve Dominik Cumhuriyeti gibi güçlü rakiplere karşı mücadele edeceklerini işaret ederek, "Kolay olmayan maçlarımız var. A Milli Takım şu anda halen form tutma döneminde. Ama sahaya çıktığımız zaman Ankara seyircisinin büyük desteğiyle güzel şeyler yapacağız" diye konuştu. Sakatlıkların her sporcunun hayatının değişmez parçası olduğunu belirten Guidetti, "Sakatlıklarla yaşamayı öğrendik. Sakatlıkları süren bazı arkadaşlarımız var. Ama onların yerine oynayacak olanlar iyi seviyede oyuncular" dedi.

Guidetti, bir gazetecinin, "Önümüzde Dünya şampiyonası motivasyonunuzu nasıl etkiliyor" şeklindeki sorusuna ise, "Bu yıl ki hedeflerimiz, Grand Prix ve Dünya Şampiyonası. Dolayısıyla bizim için şu anda Grand Prix de önemli. Organizasyon olarak, iki organizasyon bizim için birbirini etkileyen ya da engelleyen turnuvalar değil" yanıtını verdi.

Takımdaki genç oyuncuların performansını değerlendiren Guidetti, "Özellikle Kübra, son 2 yılda inanılmaz bir çıkış yakaladı. Fiziği gereği daha yavaş kalması gereken bir oyuncuydu, bunu aştı, fiziğini geliştirdi. Dolayısıyla inanılmaz bir güç haline geldi ve çıkış yakaladı. Ben en büyük destekçisiyim. Onunla inanılmaz gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

"NESLİHAN'IN OLMAMASI BENİM İÇİN BÜYÜK ŞANS OLDU"

Filenin Sultanları'nın genç smaçörü Meliha İsmailoğlu, şu ana kadar yakaladıkları başarıdan memnun olduklarını, bu durumu ilerleyen maçlarda da sürdürmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Grand Prix'e ilk üç maçı da kazanarak güzel bir giriş yaptıklarını kaydeden İsmailoğlu, yıldız oyuncu Neslihan Darnel'in sakatlığı nedeniyle takımda yer almamasını da değerlendirdi. 21 yaşındaki Boşnak asıllı smaçör, "Tecrübem artıyor. Neslihan Darnel'in olmaması benim için bir şans oldu. Bu yüzden maçlarda çok heyecanlandım" dedi. İsmailoğlu, sakatlıkları süren oyuncuların en kısa sürede takıma dönmeleri temennisinde bulundu.

"SIRP ARKADAŞLARIMA KARŞI KAZANMAK İSTİYORUM"

İkinci ayaktaki rakipleri Sırbistan takımının arasında arkadaşları olduğunu belirten İsmailoğlu, "A Milli Takım'a bir hafta önce katıldım. Sırbistan takımındaki arkadaşlarıma karşı kesinlikle kazanmak istiyorum" dedi.

Filenin Sultanları, İtalyan antrenörü Massimo Barbolini yönetiminde Grand Prix'in ikinci haftasında E Grubu'nda mücadele edecek. 8-10 Ağustos tarihleri arasında Ankara Başkent Voleybol Salonu'nda yapılacak turnuvada Ay-yıldızlı ekibin rakipleri Almanya, Dominik Cumhuriyeti ve Sırbistan olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.