İtalya Serie A takımlarından Napoli'nin başkanı Aurelio De Laurentis, İtalya Milli Takımı'ndan istifa edip Galatasaray'la anlaşan vatandaşı Cesare Prandelli hakkında, "İtalyan futbolunu sıfırlayıp gitti. Şimdi o harika bir şehirde çalışacakken, biz ise her şeye baştan başlamak zorundayız" diye konuştu.

İtalyan futbol dünyası, Dünya Kupası'nda grup aşamasında elendikten sonra hiçbir açıklama yapmadan İtalya Milli Takımı'ndan istifa eden Cesare Prandelli'yi hedefine almaya devam ediyor.

Napoli Başkanı Aurelio De Laurentis, bu konuya ilişkin Roma'da katıldığı bir etkinlikte Doğan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu.

Prandelli'nin, Türkiye gibi çok önemli bir ülkede kendisine yer bulduğuna dikkat çeken De Laurentis, "Türkiye, 80 milyonluk nüfusu ve güçlü ekonomisiyle çok önemli bir ülke. Ayrıca Prandelli dünyanın en güzel şehirlerinden birinde; İstanbul'da yaşama şansına sahip oldu" diye konuştu.

"Prandelli'ye şu mesajı vermek istiyorum" diyen De Laurentis, sözlerine şöyle devam etti: "Hayatta herkes kazalar yaşayabilir. Sen yaşadığın şanssızlığı şansa çevirirken, bize büyük bir hediye verdin, İtalyan futbolunu sıfırladın. Sen, harika bir futbol organizasyonun bulunduğu bir takıma ve dünyanın en güzel şehirlerinden birine gittin. Kesinlikle orada çok eğleneceksin. Biz ise şimdi her şeye baştan başlamak zorundayız. Bir kulübün antrenör koltuğuna oturmak çok çekici. Her Pazar bu zevki yaşayacaksın. Kurumsal futbol dünyasına hoşgeldin."

PRANDELLİ BÜYÜK BİR AKTÖR

Aynı zamanda İtalya'nın önemli yapımcılık şirketlerinden birine sahip olan De Laurentis, Prandelli ile yapımcılığını yaptığı ve Neri Parenti'nin yönettiği "Vacanze di Natale a Cortina (Cortina'da Noel Tatili)" adlı filmde küçük bir rol alması vesilesi ile tanıdığını belirtti.

"Bu Noel filminde ona küçük bir rol vererek Prandelli'yi ölümsüzleştirdim" diyen De Laurentis, Prandelli'nin çok iyi bir aktör ve çok nazik birisi olduğunu ifade etti.

MİLLİ TAKIMA İHANET ETMEMEK İÇİN NAPOLİ'Yİ ÇALIŞTIRMAK İSTEMEDİ


De Laurentis, bu filmin çekildiği 2011 yılında Prandelli'ye şu teklifi götürdüğünü de anlattı:

"Kendisine 'Benimle film yaptın, neden gelip takımımı da yönetmiyorsun?' dedim. O da, 'Milli takımı bırakıp ihanet edemem. Ben gentilmen ve beyefendi birisiyim. Milli takımı bu şekilde bırakmak haksızlık olur' dedi. İtalyan antrenörler gerçekten çok başarılı. Ancak biz de Benitez gibi başarıl bir teknik direktöre sahibiz."

GÖKHAN İNLER HARİKA BİR FUTBOLCU

De Laurentis, 2011 yılından bu yana Napoli'de forma giyen Türk asıllı İsviçreli futbolcu Gökhan İnler'e ilişkin de konuştu.

İtalyan sinema tarihinin en sevilen komedyeni Toto'nun başrolünde oynadığı 1953 yapımı "Napolili Türk" adlı filme atıfta bulunan başkan, "O artık Napolili bir Türk oldu ve harika bir futbolcu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: dha