Aman dikkat! VPN açıkken…

VPN ile internet erişimi anonim bir bağlantı sağlasa bile, yine de dikkatli olmakta fayda var. Banka hesaplarınıza VPN üzerinden girmemeniz tavsiye ediliyor.

Aman dikkat! VPN açıkken…

Sosyal medya platformlarından yayılan dezenformasyonu en aza indirmek için internet hızı yavaşlatılıyor. Bu noktada ise sosyal medyaya girmek isteyen kullanıcılar VPN'e yöneliyor.

İnternet erişiminde yaşanan kısıtlamalar nedeniyle VPN ile bağlanmayı tercih ediliyor.

Anonim bir ağ sunan VPN sağlayıcı uygulamalar, internette dilediğiniz gibi sörf yapmanızı sağlayabilir. Bu durum yüzde yüz güvenlidir demek çok yanlıştır.

Tercih ettiğiniz sağlayıcının güvenilir olması ve veri madenciliği yapmaması gerekir.

Bilişim uzmanlarının dikkat çektiği bir konu var ki; Banka bilgileriniz.

VPN açıkken mobil bankacılık kullanmayın

Online bankacılık sistemleri milyonlarca vatandaşın tercih ettiği bir uygulama.

Para transferi, hesap bilgileriniz, kredi kartlarınız gibi birçok finans durumlarını yönettiğiniz mobil bankacılık uygulamaları güvenliğinizi sağlamanız gereken konulardır. Bu nedenle VPN açıkken bu uygulamalara girmemenizde fayda var.

Bankalar konuyla alakalı "Bilgisayarınızda ya da mobil cihazınızda herhangi bir VPN uygulaması aktif durumdayken İnternet ve Mobil Şube kullanımı güvenlik riski taşımaktadır."

Güvenilir olmayan VPN ve DNS’lerin kullanıcı adı, şifre ve T.C. kimlik numarası gibi kişisel bilgilerin sızmasına sebep olabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.