Evde kullanılmayan cep telefonları için yeni karar

Bir yıl boyunca sinyal alınamayan cep telefonları, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından pasife alınmasına dair teklif Meclis'ten geçti.

Evde kullanılmayan cep telefonları için yeni karar

Teknoloji çağında bir ihtiyaç haline gelen cep telefonlarının kaçak kullanımının engellenmesi için yüklenen ve telefon kimliği olarak bilinen IMEI, zaman zaman başka telefonlara kopyalanabiliyor.

IMEI hırsızlığı olarak da bilinen yöntemle bazı kişiler, kaydı yapılmamış telefonlara başka cihazların IMEI numarasını kullanarak erişim sağlayabiliyor.

IMEI klonlamaya yeni önlem

Sektör temsilcilerinin yıllık 10 milyon adetlik pazarın üçte birinin klon ürünlerden oluştuğunu belirttiği ve yurt dışından getirilip, Türkiye’de IMEI klonlama yöntemi ile pazara sunulan cep telefonlarına yönelik olarak resmi adımlar atılıyor.

Türkiye'de son dönemde akıllı telefon pazarında önemli bir sorun haline gelen, IMEI bilgisi değiştirilmiş ya da  klonlanmış cihazlarla alakalı olarak yeni düzenleme Meclis'ten geçti.

1 yıl sinyal alınmayan telefonlar pasife alınacak

Meclis'ten geçerek yasalaşan teklife göre, 7 yıl olan elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almayan cihazların elektronik kimlik bilgilerinin pasife alınması süresi 1 yıla indirildi.

Son sinyal alınmasından itibaren, kesintisiz bir yıl boyunca sinyal alınmayan cep telefonlarının IMEI’leri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından pasife alınacak.

1 yıldır kullanılmayan telefonların IMEI'leri, başka telefonlara artık kopyalanamayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.