Türk Mühendislerin geliştirdiği ilk ve tek yerli Coin

Son yıllarda sektöründe yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren ve sektörün gelişimine Türkiye liderlik eden Anafis Şirketler Gurubu 25.000.000 USD yatırımla hayata geçirdiği Mining Üretim tesislerini tanıttı. Biri 1700 M2 kapalı, diğeri ise 28000 M2 açık ve 12.000 M2 kapalı alana sahip olan tesisin tanıtımına insanlar yoğun ilgi gösterdi.

Türk Mühendislerin geliştirdiği ilk ve tek yerli Coin
 Türkiye’ de ilkleri hayata geçiren Anafis şirketler gurubu bünyesinde Türk Mühendislerin geliştirdiği ilk ve tek yerli Coin olan SHA-256 (Bitcoin) ile Ripple Teknolojileri ve Turcoin de bulunuyor.

Anafis Şirketler Grubu Başkanı Sadun KAYA tesislerinin tanıtımına yönelik yapılan grup toplantısında, ülkemizde bu konuda öncü bir şirket olarak yaptıkları yatırımları, teknolojik gelişmeler ve konuya ilişkin bir çok soruyu cevapladı.

Online oyun sektöründe uzun yıllardan bu yana hizmet veren Gamesilk, yerli ve yabancı birçok firmanın çözüm ortağı olarak faaliyet gösteriyor. Ödemelerin güvenli ortamda yapılması amacıyla, GSCASH pin tabanlı ödeme sistemini de geliştiren Anafis, bu sistemle milyonlarca kullanıcıya hizmet sunuyor.

Ön ödemeli kartlar ve elektronik transfer konusunda yaygın bir ağa sahip olan Anafis Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Sadun KAYA ile projelerini konuştuk.

Anafis Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri hakkında bilgi verir misiniz?

Anafis, ön ödemeli kartlar ve elektronik transfer konusunda yaygın ağa sahip ilk Türk şirketidir. Ağı kapsayan ön ödemeli satış hizmetleri ya da entegre olduğumuz diğer ağlar üzerinden ödeme çözümleri sunuyoruz. Sözleşmeler yoluyla ya da anlaşmalı olduğumuz toptancılar vasıtasıyla güçlü bir satış ve hizmet ağımız mevcut. Türkiye de ön ödemeli hizmetler konusunda dağıtım ve hizmet veren ilk ve tek Türk şirketiyiz. Mobil ödeme hizmetleri ile de entegre olmuş bir şekilde hizmet sunuyoruz. Yerli ve yabancı onlarca firma ile gerek epin distribütörlüğü gerekse GSCASH ve Gamesilk adımıza tescilli markamız ile hizmet veriyoruz. Hizmetlerimiz Alman TUV Kalite Belgelendirme Firmasından 2007 yılı itibarı ile de ISO9001 Kalite belgesi almıştır. Çalışmalarımız sadece yurtiçi ile sınırlı olmayıp, yurt dışı operasyonları da kapsamaktadır.



GSCahs ve Gamesilk hakkında da bilgi alabilir miyiz?


Gamesilk, ilk defa 2005 yılında online oyun sektörüne adım atmış öncü birkaç firmadan birisidir ve 100’e yakın oyunun resmi distribütörü ve 20 den fazla oyunun da 54 ülkedeki tek distribütörüdür. Oyunun bir eğlence aracı olarak kullanıldığı ülkemizde, sanal para birimlerinin de ilk yasal distribütörlüğünü alan Gamesilk, bir çok yerli ve yabancı firmanın da çözüm ortağı olarak çalışıyor. Hizmetlerimiz sadece satışla sınırlı değil. Satış sonrası da müşteri memnuniyeti ve kaliteye verdiği önem sayesinde Alman TUV Kalite Belgelendirme firmasından 2007 yılı itibarı ile de ISO9001 Kalite Belgesi aldık. Gamesilk, online oyun sektöründe adımıza tescilli bir marka. Sadece yurtiçi ile sınırlı değiliz, yurtdışı operasyonlarımız da var. 2011 yılı itibarı ile internet ortamında yapılan ödemelerin güvensiz olması ve bir çok problemin yaşanmasından dolayı Türkiye’de bir ilk olarak, internet ortamında ön ödemeli kart sisteminin temelini attık ve GSCASH ismini adına tescil ettirerek global olarak pin tabanlı uluslararası ödeme hizmetini sunmaya başladık. Sektöre ilk girişiyle birlikte yoğun bir ilgiyle ve taleple karşılanan GSCASH Pin Tabanlı Ödeme Yöntemi, bugün 12 milyonu aktif olmak üzere toplam 18 milyon bireysel ve kurumsal kullanıcıya sahip. Anlaşmalı olduğumuz entegrasyon yapılmış POS satış noktalarında pin tabanlı GSCASH ön ödemeli kodlarımızı sistematik olarak sistem entegrasyonu içinde fiziksel olarak satışını yapmanın avantajını yaşıyoruz. Mobil Ödeme ile entegre olduğumuz sistem yurtiçinde Turkcell ve Avea. Yurtdışında ise MOPAY üzerinden 200 ülkenin Mobil Ödemesine entegre olmuş durumdayız. “Başarımız başaracaklarımızın teminatıdır” anlayışı ile büyüyen GSCASH 2011 de 150.000 TL’lik KOSGEB Hibe Proje Desteğine layık görüldü ve böylece, kalitesi ve güvenilirliği resmi olarak da kanıtlandı. KOSGEB ile elde ettiğimiz başarıyı diğer KOBİ işletmelerle paylaşmak için, isteyen tüm KOBİ lere hazırlamak istedikleri ya da düşündükleri, KOSGEB, Kalkınma Ajansları ya da Dünya Bankası Hibe Destek Projelerini de PROFESYONEL olarak hazırlamaktayız. Hazırlayacağımız projeleri isteyen KOBİ lere bir bedel yerine mal ya da hizmet karşılığı da bir çeşit BARTER usulü ile de yapmaktayız.



Türkiye online oyun pazarı hakkında neler söylemek istersiniz?


2000 yılı başlarında dünyada başlayan ve 2007 yılı itibarı ile de adeta dünyayı sarsan ve ülkemizi de bu global sarsıntının etkisinde bırakan online oyunlar, ülkemizde de 12 milyona yakın kullanıcısı ile dev bir pazar haline geldi. Tabi pazarın büyümesi aynı zamanda bir takım zorlukları da beraberinde getiriyor. Yıllık ortalama 5 milyar USD’lik cirosu ile ülkemizde de dev bir sektör haline gelen online oyunlar, özellikle yabancılar için de ülkemizi tercih edilen bir pazar haline getirdi. Kredi kartı ile yapılan işlemlerin zorluğu, Paypal gibi global ödeme yöntemlerinde ise açılan haksız dispute ve itirazlar da sektörde güvenli bir ödeme yönteminin sağlanması ve temini hususunda büyük ihtiyaç doğurmuştur. İşte tam bu sırada oyun dünyasının yeni doğan bir çocuğu olarak GSCASH Pin Tabanlı Ödeme Yöntemi oldukça güvenli alt yapısı ile sektöre damgasını vurmuştur.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.