Van'ın yanı sıra bölgedeki Hakkari, Bitlis, Muş ve Ağrı'daki yaralıların olay yeri ve hastanelerden alınarak çevre illerdeki sağlık kuruluşlarına sevkini sağlayan Van Jandarma Filo Komutanlığı personeli, 2014-2015 yıllarında zorlu doğa ve hava koşullarına rağmen 36 vatandaşa arama kurtarma ve sıhhi tahliye hizmeti verdi.

Armaları Van Gölü canavarı

Van Jandarma Filo Komutan Vekili Jandarma Pilot Yarbay Koray Ergin, yaptığı açıklamada, iç güvenlik harekatlarının yanı sıra zorlu coğrafi koşullarda mahsur kalan, hastalanan vatandaşlar için arama kurtarma ve sıhhi tahliye görevlerini icra ettiklerini söyledi.

Van'ın miti (halk hikayesi, efsaneleşen kavram veya kişi) haline gelen Van Gölü canavarının resmini arma olarak kullandıklarını ifade eden Ergin, bunun büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.

Hasta kurtarma operasyonlarının, kendileri için çok büyük motivasyon kaynağı olduğuna işaret eden Ergin, şöyle konuştu:

Hasta kurtarma operasyonlarında özellikle de doğum yapan kadınların çocuklarına pilotumuzun ya da teknisyenlerimizin isimlerini vermeleri, bizleri mutlu ve taltif ediyor. Bu gibi durumlarda motivasyon daha da artıyor. Bölgedeki iç güvenlik harekatı haricindeki kurtarma ve sıhhi tahliye görevleri çok özen gösterdiğimiz, halkımızın çok daha yanında olduğumuz görevler. 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vererek bu görevlere gönülden bağlı olarak koşturuyoruz.